logo-militaria.jpg, 41 kB
logo-militaria-2.gif, 9 kB

Tématický server
z oboru vojenství

logo-elka-press.gif, 3 kB

Když se zaujatost se zlou vůlí snoubí

Ještě jednou o Uhlovi...

Za zlé mi to mívala moje žena. To když na nějaké té americké party, či picnicu, mírně jsem mrazil náladu přítomných přípitkem na všechny, kdož se právě ? tam za oceánem ? nacházejí v československých kriminálech. Ve sluneční záři se mírně vlnil Pacifik, v číších perlilo Pajzano, na grillu voněl steak a najednou tohle. Jenže pro mne to byl určitý závazek. Kvůli tomu jsme domov opustili. Amíci si vždy připili.

V tom československém kriminálu tehdy také a to dost dlouze, seděl jistý Uhl. Což až dodnes determinovalo můj vztah k ?pověřenci pro lidská práva?, což považuji za aktivitu u níž se jeden nepředře,  ať už z něj padala jakákoli nehoráznost. Dávno jsem ovšem věděl, že pykání normalizační neshoduje se s tím, jež sám pamatuji. Stačí si přečíst Kantůrkovou, či jiné memoáry. Nemluvě o i tehdy vskutku netypickém pykání  Janem Lopatkou editovaných Dopisů Olze. Petr Uhl však asi neměl k disposici barevnou TV, či maséra a zboží zásadně z Tuzexu.

Jenže nynčko, 25. listopadu roku tohoto, ozval se náš do nedávna penízem berním vydržovaný pověřenec pro lidská práva v cause Hučín. Dal vědět, že ho hněte osvobozující rozsudek a pokud jde o ten odpor vůči režimu nezákonnému a opovržení hodnému (jak praví zákon) jehož se Hučín dopouštěl  před tím než předvoj dělnické třídy předal moc Uhlům a jeho partě, nemáme prý zapomínat na to, že Hučín se dopouštěl i řady kriminálních trestných činů. Tak pravil náš úřední lidskoprávník. A tohle spolknout nehodlám.

Neb již četba Artura Koestlera (Tma o polednách) mohla soudruha Uhla Petra poučit že jeho oblíbená totalita si dávala záležet na tom, aby každý trestný čin byl kriminální a aby každý kdo s režimem nesouhlasil (a nedej Marx se mu jako Hučín i otevřeně postavil) byl obviněn a odsouzen i za obecnou a všemu našemu lidu, dělníkům, rolníkům i pracující inteligenci, srozumitelnou kriminalitu. Sám jsem to zakusil. Když jste koupil starý automobilový vrak a zhodnotil ho vlastní prací, bylo trestným činem prodat ho za jinou cenu než byla ta nabývací, například. Vymlácení vývěsní skřínky KSČ pak zcela zajisté taktéž poškozováním cizí věci. Neb právo nebylo spravedlivým naplněním zákona a zákon vyjádřením obecné vůle (jak to specifikovali staří Římané) ale nástrojem třídního boje. (Do něhož se co heretik trockistické úchylky jaksi tehdy připletl i Petr Uhl a řada dalších, jejichž disent se skládat ze snahy dokázat vládnoucí třídě, samým Brežněvem počínaje, že jsou lepší komunisté než ona vládnoucí třída).

Nástrojem třídního boje, včetně na jeho cestě padlého MUDr. Chmelaře, pak bylo i dosud pravomocně neukončené a přísně utajované čtyřleté martyrium Hučínovo.  Zde věru byrokratická zpupnost ukazovala čeho všeho je schopna a budiž nám útěchou, že po peripetiích jež mu ke cti věru nesloužily, se soudce Jelínek ukázal jako orgán nezávislý a rozhodl jak rozhodl. Toho bylo tedy dosaženo, ale Petr Uhl rozhodnutí nezávislého soudce zpochybňuje a svými plky dává myslím najevo mentálno značně zasmrádlé, zavilé a zlou vůlí ovládané. Prostě bolševické.  Což mi ostatně připomíná jiného zviklávače reality, který ve snaze relativizovat bratry Mašíny napsal, že z peněz získaných přepadem auta s výplatami pro Kovolis si jeden z členů jeho skupiny pořídil postel. Ano, zajisté, byl to (později komunisty zavražděný) Švéda. Autor oné zlé sliny ovšem opomenul dodat, že se tak stalo proto, že byl s celou rodinou včetně malých dětí, co kulak, vyhnán ze svého domu a spal v jakési pastoušce na zemi. A právě tak je tomu i s jedovatou slinou Uhlovou. Či ho snad lidská práva, ta Hučínova, přestala zajímat, když už za jejich ochranu není placen z našich berní ?

Mohl byste už přestat  lstivě žvanit, milý soudruhu ?

 

 
Datum: 29. 11. 2005 07:46:09 Autor: MF
Předmět: Soudruh Uhl.
Ze soudruha Uhla se slušnému člověku chce zvracet, jenom ho slyší nebo vidí. Ale je dobře, že o něm občas někdo něco napíše.
Datum: 14. 12. 2005 12:34:38 Autor: racek
Předmět: vandal
vandal zůstane vandalem, šílenec šílencem a člověk postižený stihomamem zůstane jím postižený navždy. takže hučína do blázince a pana beneše? svoboda slova zaručena. ať ho čte kdo chce. mě připadá zajímavý. o řadě věcí ví docela dost. v řadě dalších věcí má před očima rudou mlhu ... po jeho zážitcích se mu nedivím... no a taky mi vůbec nevadí názory pana hučína. pokud je ovšem stejným soukromníkem jako pan beneš. což on nebyl. ale vrah zůstane jen vrahem. a mašíni nic než sprostými vrahy nejsou. neb jejich činy s bojem proti režimu měly málo společného. spíš připomínali bujovníky al kaidy v iráku, co vyhazují do vzduchu autobusy s civilisty nebo policajty ...
Datum: 14. 12. 2005 12:38:31 Autor: racek
Předmět: soudruh uhl
no, soudruh uhl za komoušů celkem 8 let seděl. jak dlouho jsi seděl ty?
Datum: 18. 12. 2005 11:43:57 Autor: Leonid Křížek
Předmět: Racku,
Za komoušů seděl i vrah Slánský, Husák, řada nácků a gestapáků -- znamená to, že jsou to hrdinové? A když člověk za komoušů neseděl, nesmí říct svůj názor na Uhla? To snad nemyšlíš vážně. A k těm Mašínům, co je zbabělý Čecháčkové pořád označují za vrahy, bych měl jednu anekdotu. Baví se Polák, Rus a Čech o odboji za váky. Polák říká, já zabil 10 Němců. Rus říká, já jich zabil 1000! Čech na to: Vy se máte, za Protektorátu se Němci zabíjet nesměli. :-)
Datum: 30. 12. 2005 21:13:04 Autor: M. Pršala
Předmět: Mašínové
S tou odvahou pánú Mašínú to nebude asi tak horké. Vždyť se neodváží po padesáti letech po svých hrdinských činech (tu mi chybí uvozovky, ale nechce mi je PC napsat) ani na české hranice a velkohubě mlátit pantem o boji za svobodu dokáže kde kdo. A nechat si napsat oslavnou knížku, notabene od vnučky, či od koho, také není ukázkou velkých morálních kvalit. K tomu Čecháčkovství chci poznamenat jedno. Je daleko větším hrdinstvím žít ve zlém systému a zústat slušným člověkem než vzít nohy na ramena a pláchnout za lehčí životem.
Datum: 08. 01. 2006 16:06:01 Autor: Leonid Křížek
Předmět: Pane Pršalo
Proboha, tak si o těch Mašínech něco přečtěte, než po nich plivnete jedovatou slinou. Kolikrát je nutné opakovat, že "nepláchli za lehčím životem", ale s cílem vstoupit do armády USA a vrátit se s osvoboditeli? V armádě sloužili 5 let, to, že se jejich představy neuskutečnily, nebyla jejich vina. Dále: "velkohubě o boji za svobodu" pantem nemlátili, ale oni za ni bojovali. Do třetice: Nechtějí se vrátit ne proto, že by se "neodvážili", ale protože tu stále vládne komunistická mafie a spol. Že stačila za těch 50 let vymazat mozky i relativně slušným lidem, o tom svědčí řada komentářů k jejich případu na tomto servru.
Datum: 23. 02. 2006 10:35:02 Autor: D. Werner
Předmět: Prsalo
Obvykle cechackovske vy jste se meli jako prasata v zite zatim co my jsme ..... Masinovi BOJOVALI! Vis co to znamena? Branit se proti rudofasitickemu SYSTEMU! Kecas ze jsi zustal slusnym clovekem, podporoval jsi zly system uz pouze tim ze jsi ho toleroval! To cechcek ale nikdy nepochopi ....
Datum: 03. 09. 2006 20:37:06 Autor: čecháček
Předmět: Br.Mašíny bych neoslavoval
Být hrdina, vrah a člověk, který špatně odhadl politickou situaci, si jak je vidět nemusí vždy odporovat. Zabíjeli v době míru v naději, že vyvolají silný protikomunistický odboj. Snad občanskou válku! Naivně doufali v pomoc ze západu. Asi takovou jakou jsme později nedostali v r.68. My víme proč. Oni to tehdy nevěděli. Ale dnes už vědí! Zaregistrovali už vůbec, že zabíjeli zbytečně? Podle toho jak vystupují, soudím že ničeho nelitují. Že jim nevadí krev, která ulpěla zbytečně na jejich rukou. Možná v sobě tyto pochybnosti potlačují jak můžou. Možná že se jich bojí.
Datum: 05. 06. 2008 17:28:56 Autor: Kajman
Předmět: soudruh Uhl
Nevím, proč se divíte... Být komouš, to je tělesně-duševní deformace.. Té se nezbaví, to je, jako by hrbatej přišel k doktorovi, sundal si hrb, položil ho na stůl a chtěl vystavit potvrzení, že už není hrbatej a že vrátí všechny prachy, který dostal jako invalidní důchod... to už budu spíš věřit na Sněhurku a 7 tajtrdlíků... No a proto je soudruh Uhl takovej, jakej pořád je.. Mám pocit, jako bych byl v Německu po válce a poslouchal v jejich parlamentu projev J. Goebbelse, když ho slyším pronášet nějaké ty jego mozkové výpotky...
Přidat komentář

 





Vyhledávání

Foto týdne

Výročí: 30. 4. 1863 vybojovala francouzská cizinecká legie svou legendární bitvu u Cameronu.

Výročí: 30. 4. 1863 vybojovala francouzská cizinecká legie svou legendární bitvu u Cameronu.


Recenze týdne

Antikomunistické manifesty

Čtyři knihy, které formovaly studenou válku