logo-militaria.jpg, 41 kB
logo-militaria-2.gif, 9 kB

Tématický server
z oboru vojenství

logo-elka-press.gif, 3 kB

Jedno přísloví

Bylo to forum nebo fór?

Lidská důležitost jest v mudrosloví národa našeho srovnávána při určité neoprávněné nadnesenosti s lejnem v trávě, neb však bude řeč o ústavním činiteli, přikloním se raději k tomu hodnotící srovnávající ji s vraty od chléva.

Diskusní fórum Osma (fonetický přepis starého fora na fórum mi ježí všechnu srst, ale třeba to má vyjadřovat, že jde o dobrý fór) pořádal veřejnou debatu s tímto, rovněž podivnou to češtinou vyjádřeným záhlavím.

Americká základna česku: Spojenecký závazek, nebo zbytečný risk ?

Řečnil pan Lubomír Zaorálek, a to tak, že diskuse měnila se v jeho monolog, pan Tomáš Pojar, náměstek ministra zahraničí pro dvojstranné vztahy a moderoval Tomáš Klvaňa.

Pokud jde o tu základnu soudím, že rozhodování je vcelku jednoduché. Komunisté jsou proti a slušní lidé tudíž musí nutně být pro ni.

Což jsem tamo vyjádřil a na námitku, že není důležité kdo co říká, ale to co říká dodávám zde (na foru už jsem se ke slovu nedostal) že bojem za mír se (kromě pozdějšího mírotvůrce Stalina) vyznačoval v létech třicátých jistý Adolf Hitler a také tehdy vyskytlo se sdostatek osob (jinak známi pod názvem užiteční idioti) kteří mu dělali v demokratickém světě křoví, například tvrzením, že Hitler, sám bývalý frontový voják zná hrůzy války a jistě si ji tudíž nepřeje.

Občan zákonodárce Zaorálek obšírně až nejobšírněji (odtud ten příměr k vratům od chléva) vysvětlil, že se dostává k informacím tajným až nejtajnějším, o základně samé, že však neví nic. Dokonce i informační text veřejně přístupný na internetu amerického velvyslanectví v Praze mu zůstal zjevně utajen. Nicméně užitečně dělal křoví antiamerické propagandě, například tvrzením, že atomová výzbroj Iránu a severní Koreje je výsledkem americké politiky a nutno se tedy od amerických zájmů odvrátit. Musíme prostě, jest podprahové sdělení, leč panem Zaorálkem sděleno i nad podprahovou úroveň, těmto zemím zahnaným (neúspěšnou, ba zlotvornou a k těmto zemím nespravedlivou americkou politikou) do situace, kdy jim nic jiného než spolehnout se na atomovou výzbroj chudákům nezbývá, nabídnout lepší řešení a zapojit je do svého systému myšlení.

Dvě minuty na diskusní příspěvek samozřejmě nebral občan zákonodárce a demokrat, dokonce s přídomkem sociální, za pro sebe závazný a na konkretní dotaz jak se tedy k těmto zemím chovat a do jakého systému vzájemné bezpečnosti je zapojit, odpověděl sice dlouze a rozšafně, dokonce zmínil i Maginotovu linii a její neúspěšnost,..ale co si počít se severokorejskými a íránskými atomovkami bez USA nesvěřil. Ačkoli ten dotaz pramenil právě z jeho předchozího tvrzení, že americký přístup je mylný a obecně špatný a nutno tedy jinak. Jak je zřejmě nejpřísněji střežené tajemství Paroubkova kabinetu. Třeba v poslanecké sněmovně taktéž pak obecná přezaměstnanost trávená nekonečným problémem jak si snížit platy a zrušit tu zatrolenou imunitu.

Nemá cenu zdůrazňovat další trapnosti. Trvám na předchozím postulátu, tedy povinnosti slušných lidí odporovat zlému. Komunisté nikdy nic dobrého nechtěli a chtít nebudou. Ta americká základna je proti jejich zájmům destabilizovat civilisovaný svět, v čemž se shodují s Peršany, Severokorejci i Castrem a našim zájmem je jeho stabilizace. Kromě toho, stále ještě nevíme, zda Amíci budou tu základnu na našemu území opravdu chtít a potřebovat; chová-li se kabinetní ukázka naší representace tak, jak to na tomto večeru předvedl občan zákonodárce Zaorálek, dáváme nejvýše sami sobě vysvědčení, že nepatříme k těmi s nimiž se dá počítat. Nepatříme to trička velikosti XXXL (ačkoli pan Zaorálek se to snažil navodit) a pokud se s námi nebude počítat, budeme to my, kdo na to doplatí. Američané jsou lidé, kteří dotahují věci až do konce a zajisté dotáhnou i tuto. I bez nás a k naší škodě nebudeme-li u toho.

Jistý Nikita Sergejevič Chruščov se proslavil také tím, že v OSN tloukl botou do stolu a  vyhrožoval svobodnému světu: "My vás pohřbíme!" Zdroje své nesmírné země používal na výzbroj, nikoli už na to, aby dal svému obyvatelstvu najíst. Krmit musela Amerika, Kanada a jiné země. Írán zatím oznámil, že pohřben bude Izrael, a o ostatním se můžeme dohodnout.

Tohle už známe z Války z mloky pana Čapka, že?

Severokorejský midget zas dal vědět, že pokud nedostane jídlo a ropu, "bude nucen" své rachejtle použít. Nemá jídlo ze shodných důvodů proč je neměl Chručov. Takhle se chovají gangsteři s výzvou: "Peníze, nebo život!" Nebo se mýlím? Tohle by občan zákonodárce a zastupující představitel svrchovaného lidu neměl zatajovat. Zločinu se odporuje a jak říkal Masaryk, když je třeba, tak i železem.

Ještě, že takové diskusní forum je potřebné právě jen pro lidi potřebující se vykecat a pak k iritaci důchodců jako já.

 
Datum: 20. 10. 2006 07:06:26 Autor: Josef
Předmět: Jedno přísloví
K podstatě problému: Už v roce 1938 vítali Londýňané jistého Chamberlaina, který v Mnichově dohodl mír s jistým Hitlerem na věčné časy. Za dva roky na ně padaly bomby. Pan Beneš tedy na fóru neviděl nic nového pod sluncem. Když se z historie nepoučíme tak si ji zopakujeme. Připomenu, že i druhá sv. válka skončila použitím atomových zbraní.
Datum: 23. 10. 2006 14:39:09 Autor: MF
Předmět: Ano.
Soudruh Zaorálek se chová tak, jak je mu vlastní. Horší je, že takových je v tomto národě až příliš mnoho.
Datum: 09. 11. 2006 03:20:28 Autor: Petr Zeman
Předmět: Jedno přísloví
Pane Beneši, je krásné, co nám kážete o boji za svobodu. Jak již bylo řečeno, to. jistý p. Chamberlein tvrdil taky a jak jsme dopadli(?!) Nevím, jeké jsou Vaše osobní zkušenosti s americkými posádkami v cizině, ale doporučuji Vám podívat se do krásného německého lázeňského městečka, které se zove Wiesbaden a má tu čest hostit americké vojáky již od konce II. svět. války - je tam hlavní velitelství am. armády v Evropě. Zkuste se zeptat obyčejných občanů tohoto města (nikoli politiků!), co si o tom myslí. Můj bratr tam žije již 25 let a tak vím o čem píši. A položte si otázku proč Francie americké vojáky vykázala ze svého území. Český zájem o obranu míru a vlezdopr.....mus nejlépe vyjadřuje výstavba radaru NATO, který je budován v (prý!!!) zájmu obrany našeho státu na hranici památkového území slavkovského bijíště a svojí siluteou bude hyzdit silute krásné secesní Mohyly míru.
Datum: 09. 11. 2006 03:25:10 Autor: Petr Zeman
Předmět: Jedno přísloví
Pane Beneši, je krásné, co nám kážete o boji za svobodu. Jak již bylo řečeno, to. jistý p. Chamberlein tvrdil taky a jak jsme dopadli(?!) Nevím, jeké jsou Vaše osobní zkušenosti s americkými posádkami v cizině, ale doporučuji Vám podívat se do krásného německého lázeňského městečka, které se zove Wiesbaden a má tu čest hostit americké vojáky již od konce II. svět. války - je tam hlavní velitelství am. armády v Evropě. Zkuste se zeptat obyčejných občanů tohoto města (nikoli politiků!), co si o tom myslí. Můj bratr tam žije již 25 let a tak vím o čem píši. A položte si otázku proč Francie americké vojáky vykázala ze svého území. Český zájem o obranu míru a vlezdopr.....mus nejlépe vyjadřuje výstavba radaru NATO, který je budován v (prý!!!) zájmu obrany našeho státu na hranici památkového území slavkovského bojiště a svojí siluteou bude hyzdit siluetu krásné secesní Mohyly míru.
Datum: 21. 11. 2006 13:11:14 Autor: David Werner
Předmět: Soudruhu Zemane
Vetsina Nemcu se boji ze Americane zakladny zrusi. V techto zakladnach totiz pracuje mnoho Nemeckych obcanu. Otazka: Proc jste podobny prispevek nezverejnil za totality? Bylo tenkrat cizich zakladen v CSSR snad dost. Nebo jsou pro vas rusove stale bratri? Za to ze muzete otevrene psat na internetu vdecite prave tem, vami nenavidenym, americanum. To se to protestuje kdyz za to nic neni, ze. Jste typicky cesky zapskloun a srab. Kdo vam vase koule ukousnul?
Přidat komentář

 





Vyhledávání

Foto týdne

Hliněné granáty s roznětkou. Z výstavy Baroko v Národním muzeu.

Hliněné granáty s roznětkou. Z výstavy Baroko v Národním muzeu.


Recenze týdne

Ukrajina

Osobní svědectví a geopolitické pozadí rusko-ukrajinské války.