logo-militaria.jpg, 41 kB
logo-militaria-2.gif, 9 kB

Tématický server
z oboru vojenství

logo-elka-press.gif, 3 kB

Sovětský Hurvínek v Afghánistánu 1979?1989

Už je to čtvrt století...

Sověti vtrhli do Afghánistánu 24. 12. 1979 v době, kdy západní vlády nebyly pro vánoční svátky schopné cokoliv podniknout (dostat sovětské jednotky do Afghánistánu však bylo snadnější, než je dostat z Afghánistánu, navíc se důstojníci z Afghánistánu vraceli do jiného Sovětského svazu, do kterého se jen těžce začleňovali).

Sovětští výsadkáři + jednotky Specnaz se především zmocnily Salangského tunelu. Proč asi pod Salangským průsmykem Sovětský svaz v roce 64 ?nezištně? vybudoval stejnojmenný strategický tunel (2.7 km ve skále), kterým se doba jízdy z Kábulu na sever (pro kremelská vojska) zkrátila ze tří dnů na několik hodin?

Dále obsadily klíčová letiště a vládní telekomunikační uzly v Kábulu, a myslely si, že tím afghánský odpor skončí, ale neskončil ? mudžáhedínové se přesunuli do hor.

Počátkem roku 1980 byla situace na afghánských sněhem zasypaných silnicích pro sovětská vojska zoufalá (dorazilo 50.000 sovětských vojáků), zejména mezi Kábulem a Termezem, a současně vyvrcholil odpor proti sovětské armádě u průsmyku Salang (3 878 m, dle stejnojmenné řeky zde pramenící) v pohoří Hindukúš, který spojuje severní Afghánistán s Kábulem, a tím i s jižním Afghánistánem a Pákistánem.

Nejstrategičtější je Chajbarský průsmyk z Kábulu a z Džalalabádu (je zde prvotřídní letiště) do Péšáváru.

Poté, co po invazi do Afghánistánu sovětské speciální komando ze Specnaz zavraždilo prezidenta Amína a jeho syna, Kreml do funkce prezidenta dosadil svoji loutku, a KGB + GRU vytvořily novou afghánskou tajnou službu Chad/Khad, kterou řídily. Do afghánské armády nahnaly sovětské jednotky po rozbombardování vesnice všechny místní přežilé mladé muže, stejně se chovali mudžáhedínové, kteří muže nahnali do svých oddílů.

V Afghánistánu se bojovalo/stagnovalo pod taktovkou čtyř generálních tajemníků ? Brežněva, Černěnka, Andropova a Gorbačova, za něhož došlo k nejkrvavějším střetnutím v letech 85?86.

V roce 1985 Gorbačov ještě vojenské vítězství v Afghánistánu podpořil, záložní jednotky měl Kreml za řekou Amudarja (řeky, které odvodňují pohoří Hindukúš, se bez užitku ztrácejí v poušti na íránsko-turkmenské hranici). Sovětský tisk nejprve přinášel obrázky usměvavých sovětských vojáků, kteří v Afghánistánu budují sirotčince.

K roku 1983 Kreml připustil pouze 6 mrtvých vojáků, třebaže v té době měla sovětská 40. armáda již 6 262 mrtvých a 9 880 zraněných, viz G.F.Krivošenko Ztráty sovětských vojenských sil, Moskva 1993 (při potlačení maďarského protiruského povstání v roce 1956 Sověti přišli o 2 269 vojáků, při okupaci ČSR o 96 vojáků).

Před sovětskou invazí do ČSSR 21. 8. 1968 přijel ?zhodnotit? případné možnosti pro kladení odporu čsl. armády gen. Alexej A. Jepišev, náčelník Hlavní politické správy sovětské armády spolu s několikla sovětskými generály ? dobový snímek zachycuje sovětského ministra obrany maršála Andreje Grečka vedle čsl. ministra obrany Martina Dzúra a gen. Jepiševa na ministerstvu obrany v Praze noc před okupací 21. 8. 1968, která začala již k ránu 20. 8. 1968, kdy u budovy generálního štábu zastavila šestice vozů, z nichž vystoupilo dvacet vyšších sovětských důstojníků, kteří rychle a v tichosti zmizeli uvnitř budovy.

viz Nejdelší (okupační) noc ministra obrany Dzúra - Aktuálně.cz

Také před invazí do Afghánistánu přijel v 4/1979 na ?přátelskou? návštěvu do Kábulu gen. Jepišev s několika sovětskými generály, mj. s generálem Ivanem G. Pavlovským, vrchním velitelem sovětských pozemních sil, jenž 21 8. 1968 velel invazním jednotkám do ČSSR, a s 60 dalšími vysokými důstojníky na několikatýdenní průzkumnou cestu po Afghánistánu.

Stejně jako Američané ve Vietnamu, i sovětská armáda nedostatek pozemních sil nahrazovala neefektivním bombardováním horských vesnic i hustě zalidněných oblastí, bombardováním Sověti začínali každou vojenskou akci ? mrtvé Afghánce nikdo nepočítal.

Sovětské jednotky byly nedostatečně doplňovány 2x do roka (nelegálně) branci z Turkestánského vojenského okruhu, kteří za sebou měli pouze 6měsíční základní výcvik. Jednotky v Afghánistánu měly trvalý podstav, branci se svému odvodu snažili zabránit vyplácením vysokých úplatků, zejména z prominentních rodin.

Ve výcvikových střediscích bylo brancům řečeno, že jdou do spřáteleného Afghánistánu bojovat proti čínským a americkým žoldákům, po příjezdu do Afghánistánu však branci brzo zjistili, že jsou sami nenáviděnými okupanty v nehostinném terénu. Branci přišli bez bojové morálky, nebyli jakkoliv motivováni s mudžáhedíny bojovat, strach před bojem zaháněli drogami.

Drogy nakupovali za svoji výzbroj a munici, jiní se stali násilnickými lupiči, a na kontrolních stanovištích olupovali a vraždili afghánské civilisty, zejména kupce, kteří u sebe měli větší finanční částky.

Důstojníkům se sice za každý rok v Afghánistánu počítali dva roky do důchodu, ale i oni byli demoralizovaní prostředím a jistotou, že jejich boj je marný a nemá žádný smysl. Polovina z nich se stala narkomany, další polovina ?řešila? jen polní manželky, což byl institut z 2. sv. v. (účetní, sekretářky, zdravotní sestry).

Těžké sovětské ztráty pramenily i z toho, že se občas nevhodně rozmístěné sovětské jednotky postřílely navzájem, zejména v noci. Rádiová komunikace v horách nefungovala, jednotky nemohly komunikovat se svými veliteli, zatímco mudžáhedínové se i na velkou dálku dorozumívali dokonalým signálním systémem splývajícím s okolím.

Již ve Vietnamu bylo jasné, že gerilové ?skautské? jednotky nelze v jejich domovském prostředí, v terénu, ve kterém se pohybují jako ryby ve vodě i v noci, porazit.

Sovětští velitelé se spoléhali na letecký průzkum a informace zachycené z radiostanic, taktický průzkum v terénu neexistoval, což bylo hlavní vojenskou slabinou sovětských jednotek v Afghánistánu ? jejich průzkum se zaměřoval jen na silnice, takže se jejich vojáci překvapivě ztráceli, či jednotky v průběhu mise nevycházely z údivu, a ?úzkoprofilové? vrtulníky byly sestřelovány jako kachny při honu (až do roku 1988, kdy mudžáhedíni dostali od USA ručně odpalované protiletecké střely Stingers, vládly ruské bitevní vrtulníky Mi-24 HIND zdejším nebesům).

Shrneme-li, bez taktického průzkumu Sověti objevovali mudžáhedíny jen když tito chtěli být objeveni. V důsledku nevysílání komand na taktický průzkum měly sovětské konvoje těžké ztráty na mužích, viz mj. Lester W. Grau The Bear Went Over The Mountain.

Zato mudžáhedínové se v taktickém průzkumu vyžívali, a byli vždy dobře informováni, využívali i pastevce s dětmi a karavany ? Kreml nedokázal zabránit průchodu karavan přes průsmyky z Pákistánu, naložené zbraněmi.

Sovětské jednotky měly v Afghánistánu málo vrtulníků, velitelé jich požadovali více, ale jejich počty nešlo zvýšit nejen pro logistickou náročnost, ale i pro nedostatek hangárů a bezpečných leteckých základen. Sovětské velení preferovalo rozsáhlejší akce, čímž se vynulovala taktická účinnost spojení mechanizovaných jednotek s vrtulníky.

Tanky zde Kreml měl také, ale jejich použití v afghánském terénu bylo nemožné, Afghánistán byl válkou jen pro lehkou pěchotu, jež se držela obrněných vozidel. Sovětští pěšáci v horském terénu nesli výzbroj 16 kg těžkou, se kterou minimálně pochodovali 3 km, a protože se Kreml soustřeďovala na palebnou sílu, nikoliv na přesnost, největší chudáci táhli ještě kulomet o váze 34 kg bez stojánku, granátomety AGS-17 o váze 30,4 kg, a zásobní munice o váze 14,7 kg.

Sovětské polní uniformy byly navrženy pro Evropu, nikoliv pro Afghánistán. Sovětské vojenské boty byly tvrdé a hlučné, naprosto nevhodné k pochodům horským terénem ? vojáci si proto nazouvali obyčejné tenisky.

Sovětské spacáky nebyly nepromokavé, a navíc byly z bavlny, takže po prosáknutí v deštivém počasí v horách se změnily v těžké koule. Proto žádanou trofejí sovětských vojáků byly spacáky mudžáhedínů ?made in the West? ? byly nepromokavé, teplé a lehké.

Problémem sovětských jednotek v Afghánistánu byl dále heroin, opium, meningitida, malárie, žloutenka, tyfus, střevní průjem. Sovětské jednotky běžně nevykopávaly polní latríny, a vojáci močili a káleli všude kolem v hromadách odpadků, které vyprodukovali. Nejméně jedna třetina mužů byla v každé jednotce na marodce.

Chovali se takto, i když čekali v záloze na mudžahedíny, takže ti sovětskié vojáky cítili již na dálku. Dokonce na svých pozicích i kouřili, přičemž ruský tabák byl rovněž cítit na kilometry daleko.

Příděly jídla dostávali v lesklých plechovkách odrážejících slunce, na horách je nebylo kam zakopat, pohazovali je kolem sebe, i na hlídkách. Vodka také působila, takže své spory řešily ručními granáty. Postrádali základní polní disciplínu, nebyli vycvičeni pro boj v horách.

Za protisovětské aktivity tajných služeb novinář Anton Baumgarten uvádí aktivity generálporučíka Jurije G. Guseva (šéf Turkestánského vojenského okruhu). gen. Jurij G. Gusev mj. velel 20. 3. 1986 akci ke zničení velkého skladiště zbraní mudžáhedínů v kaňonu Xadighar, zhruba 85 km od letecké základny v Kandaháru) a spol. v Afghánistánu, které po stažení sovětských vojsk z Afghánistánu vedly až k vytvoření rusko-americké společnosti FarWest LLC, která je dnes jediným nebezpečným soupeřem Putina.

Sergej Petrov, do roku 1993 armádní důstojník GRU se službou v Afghánistánu, zavražděný v 1/2004 v Kapském Městě, uvedl, že s Far West LLC obchodovala i podivná skupina vlastníků dolů v luhanské a doněcké oblasti.

Podle Petrova důstojnická GRU kasta v Afghánistánu požívala speciální status, GRU důstojníci se otevřeně přátelili a obchodovali s mudžahedíny všeho druhu, nejen s velitelem Masúdem ze Severní aliance, ale i s Ismaílem Chánem (IS), talibánci (IS/CIA), a dokonce i s arabskými džihádisty (saúdskoarabské tajné služby) ?

Procházelo jim to, protože jejich velitel gen. Leonid Leonidovič Kosjakov ?Slon? se o kořist dělil se všemi ruskými veliteli ?

Ukrajinský gen. Leonid Kosjakov byl v roce 1985 jako šéf sovětské protidrogové a zpravodajské jednotky v Afghánistánu ?N? přímým nadřízeným Filina, Surikova, Lichvinceva, Luněva a Saidova (z Far West LLC) ? do této kasty spadal i ukrajinský generál Igor Smeško, ex šéf ukrajinské tajné služby.

V letech 1990?1993 výše jmenovaní zbohatli na nelegálním prodeji sovětské vojenské techniky z NDR kriminálním bandám kosovských Albánců, kontrolujících tranzit afghánského heroinu.

Rudý kardinál Michail Suslov, strážce ideologické čistoty sovětského režimu, a jeho referát z roku 1961.

Referát Michaila Suslova z roku 1961, kterým se doslova řídí Putin nejen v Gruzii a na Ukrajině:

?Zítra budou Gruzínci usilovat o nezávislost ? boj proti Gruzínům je třeba začít v Abcházii.V rámci tohoto boje proti Gruzínům je třeba Mergélii a Svanetii udělit autonomii, abychom je mohli kontrolovat rozněcováním nacionalistických nálad, je nutno postavit proti sobě západní a východní Gruzii, a poté se postavit do role prostředníka?...

 

 
Datum: 07. 10. 2015 14:55:00 Autor: J.Koloušek
Předmět: Proč asi mlčí?
Jsem dlouholetým čtenářem webu Militaria,včetně diskuse čtenářů.Jen velice nerad se zapojuji do probihající diskuse.U tohoto článku mi ale schází vyjádření odborníků na kritiku USA.Zde se můžou vyjádřit k svému protěžovanému Rusku.A ejhle najednou mlčí.Je to asi tím,že zajímavým fenoménem většiny levicových intelektuálů či publicistů je fakt, že kritizují USA a Evropu daleko více než Rusko, ale tuto kritiku a publicistiku by do jednoho chtěli provádět na západě a nikoliv v Rusku. Máme tu takovou svobodu, že si můžeme jako členové NATO i EU plně kritizovat obě tyto struktury a blahořečit třeba i případnou invazi Ruska do východní části Ukrajiny. Zkuste si zademonstrovat proti této invazi v Rusku. A to pokrytecké Rusko, které nikdy neuznalo právo na sebeurčení desítkám národů na svém území, nikdy nepovolilo žádné referendum, se vysmívá mezinárodnímu právu na Krymu. Že to akceptují Putinovi voliči je pochopitelné, těm stačí když svlečený do půli těla loví medvědy na Sibiři,nebo nachází staré amfórya a hlavně že můžou si u podobných akcí zakřičet Rasija. Že to akceptují lidé tady v ČR, je fakt s podivem.Na jejich odpovědích, je vidět zažraná nenávist vůči USA (hlavnímu nepříteli v žargonu StB), očkovaná nám zde čtyřicet let. Jen žasnu co zloby a nenávisti je v lidech, kteří píší tak děsivé komentáře o USA a NATO a když se mají vyjádřit s kritikou Ruska,MLČÍ.
Datum: 08. 10. 2015 20:49:48 Autor: QF17
Předmět: Trochu přesnosti
Sovětský svaz vnikl se svojí armádou do Afghanistanu 25.12.1979. Co k invazi předcházelo se celkem nezveřejňuje, ale Sověti byli do vleklé války vtaženi proti svému původnímu plánu. Od roku 1973 po svržení krále se mnoho generálů a dalších politických "potentátů" SSSR angažovalo za komunistickou myšlenku v Afghanu. Vnitřní boje o prezidentský post mezi Karmalem a Amínem gradovaly. Karmal neváhal a vyslyšel volání komunismu a souhlasil s invazí. A tak začal Sovětský "Vietnam" v menší míře, celkem padlo přes 15 000 sovětských vojáků a boje trvaly dlouhých 10 let. Sovětský svaz stál incident asi 2,6 miliardy dolarů, celkem dost na tehdejší dobu. Ovšem máme tu vítěze! USA, které se aktivně podílely na vyzbrojování mudžáhidů, investovaly 3,2 miliardy dolarů na výcvik, vyzbrojování přímo přes Pakistán. To nebylo vše, USA ročně dodalo kolem 55 000 tun zbraní i střeliva a je veřejným tajemstvím, že se část hradila z prodeje drog. Kdo asi mohl kontrolovat prodej i distribuci heroinu? Odborníci největší: ISI a CIA! Jen tak na okraj ... od roku 1979 do roku 1985 se z nulové závislosti na drogách zvýšil počet závislých v Pákistánu na 1 200 000. Ovšem proč nevyužít této možnosti a neprodávat drogy i do země zaslíbené USA. Celých 60% opia a dalších sr...ček našlo své odběratele v USA a tolik razantní DEA nikdy nepodnikla razii proti prodeji heroinu. Proč je snad jasné ...... A tomu se děje nadále, jen přes umělý stát Kosovo proudí do států v Evropě tisíce kilogramů drog. Sovětský svaz byl i přes neúspěch obohacen o mnoho informací např. boj ve vysokohorském prostředí, způsob boje, nasazování menších skupin vojenských jednotek, samostatnost boje i vyhledávání cílů pro vrtulníky atd. Po odchodu Sov. armády se z civilistů podporovaných USA stal najednou tolik nenáviděný Taliban.
Datum: 08. 10. 2015 22:01:01 Autor: QF17
Předmět: Pan Koloušek
Rád bych si přečetl, které národy si Rusko - Sov. svaz podmanil silou a kolik národů chce nadále spolupracovat s Ruskou federací. Názor na Osetii, Abcházii, Dagestán, Karabach či Gruzii si od tebe rád přečtu. Neopisuj od idiota Štětiny a dalších převlečených komoušů :-) Jsme na svobodném fóru (děkuji pane Křížku), tak si můžeme tykat a angličtina nezná vykání. Děkuji za odpověď.
Datum: 09. 10. 2015 07:23:01 Autor: Andrea
Předmět: panu QF17
Dobré ráno, pane QF17, děkuji za přečtení článku, reaguji na vaši větu " se angažovalo za komunistickou myšlenku " ( nekomentuji aktivity USA,o nich článek není,ty mj. komentuji v článcích o 9/11 + o Kosovu + o Bosně) - pane QF17, za komunistickou myšlenku se neangažoval nikdo, všem šlo jen o peníze/majetek - v 7/73 expremiér Daúd a spol, svrhl sympatického a vlasteneckého krále,Daúd spolupracoval se Západem i s Kremlem,tomu to nestačilo, potřeboval loutku z proletariátu - proto Kreml nechal zavraždit Daúda proletářským revolučním výborem/komandem Kremlu z bolševické Lidové demokratické strany, a dosaDIL do čela nepřímého vraha Tarákího, kterého Kreml o několik minut později diplomaticky uznal - Tarákí 5.12.78 uzavřel nevýhodnou dohodu o bratrské pomoci Kremlu, v níž rozsáhlou vojenskou pomocí podstatě předpokládal budoucí okupaci - bolševici však byli v Afghánistánu v počtu asi jako Martˇani, navíc bolševickou stranu neusilující o komunismus, ale o loupežné obohacení se, rozložily vlastní navzájem se hádající frakce, kdy byl Tarákí zavražděn svým premiérem Amínem ( a ten později SU komandem ), čili žádné komunistické myšlenky, jen Rusy implantovaný nepřirozený útvar, proti kterému se postavila většina afghánského národa. Poté, co SU generalita dorazila v 4/79 do Kábulu na prohlídku terénu, již v létě 79 dorazily potají do Afghánistánu menší SU vojenské jednotky - KGB taktika, kterou dnes používá ad nauseum podpluk. KGB Putin.
Datum: 10. 10. 2015 00:04:51 Autor: QF17
Předmět: Doplnění
Asi před 15.ti lety vyšla u nás kniha o válce v Afghanu invazní armádou SSSR. Bohužel ji již nemám a tak budu je vzpomínat a hledat na netu. Vždy je těžké bojovat v neznámém prostředí a divím se, že se některé chyby opakovaly po několik staletí i desetiletí. Ať to byla tzv. Búrská válka 1899 až 1902 a genocida národa, kde Angličani vyvraždili statisíce občanů svobodného státu, Anglie mimo jiné vedla i tři války proti Afghanistanu, nebo Francie bojovala proti Vietnamu 1946 až 1954 a nikdy nepřiznanou válku vůči Alžíru 1954 až 1962. USA jako nositel "demokracie" šíří svoji myšlenku do celého světa a většinou národ kde se demokracie prosazuje krvácí v milionech a povětšinou tento stát jednal samostatně i bez mandátu OSN i NATO. SSSR poslal svoji invazní armádu do Maďarska, vojska VS provedla invazi do ČSSR a dostáváme se k invazi opět na pozvání do Afghanistanu. Jak bývá zvykem, kde je možnost něco získat i za pomocí intrik či vraždy, vždy se jedná o rodinu. I naše historie zná zavraždění Václava v Boleslavi i Bílou Horu. Naprosto stejná situace byla v Afghanu. Král a jeho bratr atd. ..... pro mě nudná záležitost. Je třeba ovšem zmínit fakt, že Sovětská armáda provedla invazi na pozvání do Afgh. Samotný boj proti obyvatelstvu ve zbrani-partyzáni byl opravdu těžký, těžký terén, znalost prostředí, malé skupinky dobře vyzbrojené technikou proti letícím cílům i obrněné technice, miny a zásobování. Sovětský voják měl výzbroj i výstroj opravdu těžkou, skládala se z neprůstřelné vesty cca 10-15kg, osobní zbraně a deníku Pravda :-). Ano, na nohách místo těžkých bot měli nazuté kecky, nedivím se byl jsem voják a nepohodlné i těžké boty zvané "kanady" nenávidím dodnes. V létě v nich horko a v zimě zima. Opět se přiznám, že jsem erární oblečení nahrazoval civilním, spací pytel co byl pro nás byla deka v šusťáku a prostěradlem a nejinak to bylo u RA. Spát v mínus 20 jsem v té parodii na spací pytel zažil ... Ano, dostáváme se k věci co děláme každý den na latríně. Jste žena, která nepoznala co jsou kulaté latrínu pro 8 vojáků, nazývali jsme je kolotoč a v polních podmínkách jen noviny splnily svůj dávný účel. V boji nikdo latrínu ve skále nevykope, to raději vykope hrob paštůnovi. A už jsem se přiblížil k samému závěru. Mark Kramer provedl detailní studii invazi SSSR do Afgh. : Od roku 1983 začala sovětská armáda v Afghánistánu používat proti povstalcům politiky spálené země a také po zuby ozbrojených speciálních jednotek. Jejich ofenzíva vůči afghánským povstalcům tak byla nesmírně úspěšná. Kdyby nebylo obrovské podpory, kterou afghánští povstalci dostávali od USA, ze Saúdské Arábie, z Číny a z Pákistánu, sovětská vojska by nad nimi vyhrála na celé čáře. Gorbačovovo rozhodnutí v roce 1988 stáhnout sovětská vojska z Afghánistánu bylo politické, nikoliv vojenské. Za devět let bojů v Afghánistánu bylo usmrceno 2,5 milionu Afghánců, především civilistů, přitom bylo zabito 14 453 sovětských vojáků, v průměru asi 1600 ročně. Není to malý počet, ale Sovětská armáda měla 4 miliony vojáků. I po odchodu sovětských vojsk z Afghánistánu poskytoval Sovětský svaz afghánskému režimu prezidenta Nadžibulláha tak silnou podporu, že přežil ještě tři roky. Nadžibulláh padl teprve po rozkladu Sovětského svazu, kdy mu Rusové přestali poskytovat vojenskou pomoc. Sovětská armáda byla v Afghánistánu tak úspěšná, píše autor, protože si byla vědoma obrovského významu výzvědných informací při bojích proti povstalecké armádě. Americká armáda takové informace v Iráku v podstatě nemá. Sovětská zkušenost také ukázala, že obrovský význam při bojích proti povstalcům mají útočné a dopravní vrtulníky, které mohou zasahovat hluboko na nepřátelském území, a že jsou velmi důležité i malé, operativní silně ozbrojené speciální jednotky, schopné provádět rychlé útoky. Sovětská zkušenost v Afghánistánu dokázala, že ozbrojené povstání místních lidí proti cizí armádě není neporazitelné, uzavírá autor. blisty.cz A Putin?? I Lavrov?? ?????? ???????? :-)
Datum: 10. 10. 2015 00:25:53 Autor: QF17
Předmět: Závěr
Protože bez USA a NATO není válka dokonalá, tak tenhle "výběr" demokracie zaútočil na Afghanistan. Bojuje se a bojuje i konec je stále v nedohlednu. ČÍM TO ASI BUDE?? Čeští vojáci pomáhají budovat školy či vodovod a CIA si v poklidu hlídá distribuci heroinu. Za 14 let válčení se nic nezměnilo, je tomu tak od 2001 až 2015 se stále válčí a zabíjí pod praporem demokracie v Afghanu.
Datum: 10. 10. 2015 06:04:51 Autor: Misustov
Předmět: To QF17
Excelentní, díky
Datum: 10. 10. 2015 10:28:10 Autor: QF17
Předmět: p. Andrea a p.Misusov
Paní Andreo: vždy jde o peníze, nerostné bohatství, politický vliv, voj. základny i jedno pod jakým "praporem" se tomu tak děje. Novodobé dobyvačné krvavé války mají jednoho vůdce, jmenuje se USA. Vždy slabší dostane nařezáno a stane se vazalem. + Děkuji ti Misustove.
Datum: 10. 10. 2015 16:32:28 Autor: Andrea
Předmět: QF17
Budete mít možnost si s RA/Putinovou zopakovat tažení do Afghánistánu i do Iráku, Matvijenková prohlásila, že obě země již poslali zvací dopisy.
Datum: 10. 10. 2015 19:43:34 Autor: QF17
Předmět: Hezká připomínka
Děkuji paní Andreo, skoro jsem zapomněl, že opět přichází "Vietnamský syndrom" pro USA: Kontingent NATO fakticky opustil území Afghánistánu, kde se nacházel od začátku války v roce 2001. Amerických vojáků zde zůstalo 9800, přičemž plní roli instruktorů či koordinátorů afghánské armády a policie, ale již se neúčastní bojových akcí. A vládní síly jsou pro boj s aktivizujícími se teroristy nedostatečné. Dlužno podotknout, že Afghánistán žádá o pomoc nejen Rusko, ale obrací se také k OSN a k NATO. Ale už jen samotný fakt, že se Abdul Rašíd Dostum obrátil na Rusko, vypovídá o mnohém. Washington v poslední dekádě považoval a pravděpodobně stále považuje Afghánistán za sféru svého vlivu a kontroly. Ale ani tam, kde po dlouhou dobu působil obrovský kontingent NATO, se bez ruské pomoci nelze obejít. A to je vážná rána pro image supervelmoci USA a NATO. Ovšem si nemyslím, že Ruská armáda bude operovat v Afghánu ..... Momentálně pomáhají hasit válečný stav v Sýrii, který rozpoutala Obamova armáda. Myslím si rovněž, že Čína nezůstane v pozadí a zasadí smrtelnou ránu bandě islámistů a talibanců.
Datum: 11. 10. 2015 08:55:32 Autor: Andrea
Předmět: panu QF17
" Ruská vojska pomáhají hasit " - ruská vojska nikdy " nepomáhají" - v syrských pobřežních vodách je zemní plyn, a Putin mj. brání ve výstavbě konkurenčního katarského plynovodu na syrském území - gen. Dostum, etnický Uzbek financovaný Rusy, bezcharakterní opovrženíhodný válečný lord,jenž zradil jediného afghánského vlastence po královi - velitele Masúda. " Banda islámistů a talibanců " - talibance vytvořila ISI/CIA, pseudoislámisty v Čečně vytvořily ruské tajné služby, Islámský stát/IS se vynořil z noci na den po Putinově invazi na Krym v době, kdy pluk.Girkin "Strelkov" obsadil Slavjansk, u IS udivovala jeho zbrusu nová výzbroj a jeho profesionální vojenští instruktoři, o bandu islámistů tudíž nejde, ale o profesionální žoldnéře. V noci z pátku na sobotu express.co.uk uvedl, že jistý očitý svědek tvrdí, že Turci sestřelili ruskou stíhačku ve svém VP, a za pár hodin nato se odpálili dva " sebevražedníci " v TR/90 mrtvých - tak atˇvám radost z ruské armády dlouho vydrží, hezký den.
Datum: 11. 10. 2015 11:18:35 Autor: Misustov
Předmět: Andrea
Snažím se chovat a myslet nezávisle, ale Kostlánová ( žádný Obama, Nullandová. Mc Cain)ze mě asi udělá antiamerikanistu. Takové . . . . jsem od dob Slánskýho nečetl.
Datum: 11. 10. 2015 11:51:02 Autor: QF17
Předmět: Paní Andreo ...
Mě je celkem jedno kdo vládne v Afghanu, stejně jako paštůnům kdo je prezident EU. Ovšem takové "bláboly" jsem od vás nečekal. Nabyl jsem pocitu, že vedle vás sedí komouš Štětina. Sovětský svaz a dnes Ruská federace má dlouhodobé přátelské vztahy se Sýrií. Možná vás překvapí, že se spolupráce datuje od 60.tých let minulého století. Máte nějaké důkazy, že na Ukraině operovala Ruská armáda?? To, že několik Ukrainců či "odborníků" z blackwater mělo vojenský šat ruské armády není důkazem. Ať jsou Rusové jací jsou, tak nejsou pitomci. Krym byla autonomní republika jestli víte co to je. Ale co ..... Hezký den.
Datum: 11. 10. 2015 18:13:04 Autor: Misustov
Předmět: Pan QF17
To je zajímavé, Turci sestřelili Rusům letadlo a neví o tom. Rusům byl sestřelen letoun a neví o tom. Paní Andrea díky jistému tajnému, očitému svědku to všechno ví.
Datum: 11. 10. 2015 19:02:18 Autor: Andrea
Předmět: Misustov
Pane Misustove, budˇte si třeba extrémistický antiAmerikanista, mně je to fuk, já nejsem anglofonní, ale frankofonní, a na rozdíl od vás mám v Rusku mnoho přátel z kruhů Borise Němcova a jiných, které podpluk. KGB VVP poslal na onen svět. Jste komicky naivní a legrační - jakmile vám někdo sáhne na Rusko, začnete povykovat USA,USA. Uvedla jsem zdroj, vyhledejte si ho.
Datum: 11. 10. 2015 19:42:17 Autor: K.Bartošík
Předmět: Pro QF 17
QF 17 píšete cituji: Kdyby nebylo obrovské podpory, kterou afghánští povstalci dostávali od USA, ze Saúdské Arábie, z Číny a z Pákistánu, sovětská vojska by nad nimi vyhrála na celé čáře. Na rozdíl od SSSR, USA z vojenského hlediska během války ve Vietnamu fakticky neprohrály jedinou bitvu, zaznamenaly v jejích důsledcích pouze ostudnou politicko-diplomatickou porážku. A Vy si myslíte,že kdyby neměl Severní Vietnam podporu od SSSR a Číny,že by oddolával tak dlouho?Nebo si myslíte,že vietnamci vyráběli Mig 21 apod.Až 20.let po válce zveřejnila Vietnamská tisková agentura (VNA),že od 11. července 1965 do 31. prosince 1974 se vietnamské války zúčastnilo 6359 generálů a důstojníků sovětských ozbrojených sil. Rozhodující měrou se podíleli na vybudování velmi silné protivzdušné obrany, zaškolovali vietnamské obsluhy protiletadlových raketových kompletů a kanónů, cvičili stíhací piloty. Zahynulo patnáct důstojníků a jeden vojín. Je třeba si uvědomit,že v Afghánistánu se v 80. letech vystřídalo 620 tisíc příslušníků sovětských ozbrojených sil (většinou odvedenci.Například k námořní pěchotě USA , jež nesla velkou část tíhy bojů v Jižním Vietnamu, se chodilo dobrovolně.)Z toho bylo 525 tisíc vojáků Sovětské armády, 90 tisíc příslušníků tajné policie KGB a 5 tisíc jednotek ministerstva vnitra. Patnáct tisíc padlo ( s toho 4.generálové)a jedenáct tisíc se stalo trvalými invalidy. Onemocnělo nebo bylo raněno téměř půl milionu příslušníků jednotek (73 %)-což je obrovské číslo, čtvrtina hepatitidou a třicet tisíc tyfem, což svědčí o problémech s hygienou.Sověti ztratili 118 tryskových letadel, 333 vrtulníků, 147 tanků, 1314 obrněných vozidel pěchoty, 433 děl a minometů, 1138 radiových souprav a velitelských vozidel, 510 ženijních vozidel a 1 879 různých vozidel. A co si z této války odnesla Sovětská armáda? Je to když pomineme trauma porážky, v analogii s Vietnamem nazývané Afghánský syndrom, zjistili též,že jejich systém výcviku již značně zastarává. Vojáci, ať již se to týká stíhačů, pilotů vrtulníků či třeba tankistů, byli cvičeni pro mohutné útočné tažení na pláních západní Evropy, neuměli si ale poradit s partyzánskou válkou ve vysokých horách.
Datum: 12. 10. 2015 06:20:58 Autor: Misustov
Předmět: Madam Andrea
Jsem potěšen, že mohu někomu vykouzlit na tváři úsměv. Můj protějšek se na tom poněkud hůře, ten je vzteklý jako sepie, navíc v neděli odpoledne, kdy se ženy zpravidla věnují svým rodinám, dětem, vnukům, nebo intimnostem. Skutečně, nezajímají mě anonymní přátelé od jakéhosi Borise. Sahání na Rusko ? v posledních deseti dnech jsem 3x kritizoval Sovětský svaz, 1 Francii a 0 x USA. Diagnoza- přenos viny, zdroj, From, psychoanalýza.
Datum: 12. 10. 2015 11:44:28 Autor: Andrea
Předmět: Misustov
Ano pane Misustove, SU a Putinovo Rusko mají mnoho společného - ekonomická stagnace a úpadek, diktatura jedné strany, vraždy politiků a novinářů,expanze a izolacionismus. Ani ruská ani TR vláda sestřelení ruské stíhačky Mig-29 v severosyrském Huraytan listu express.co.uk nepotvrdila, ale ani nepopřela ( nepravdivé zprávy tohoto druhu, pro vaši informaci, se rázně dementují ) - zato 90 mrtvých z následného atentátu leží hmatatelně v márnici ... Oficiálně nepotvrzenou informaci zveřejnily i daily mail.co.uk, mirror.co.uk, a desítky dalších prominentních listů, mj. washingtonexaminer.com, International Business Times, The Times of Israel ...
Datum: 13. 10. 2015 08:51:49 Autor: Misustov
Předmět: Andrea
?Ano pane Misustove" proč ano? Na nic jsem se neptal. ?ekonomická stagnace a úpadek, diktatura jedné strany, vraždy politiků a novinářů, expanze a izolacionismus jsou opsané fráze?. U nás je diktatura EU. ? . . zato 90 mrtvých z následného atentátu . . ." to je tak na psychiatrii, jeden takový v Americe skočil sebevraždou (McCarthy). Vraždy politiků ovlivňuje jejich nedotknutelnost (prezident Kenedy). Novináři pracující úspěšně ve prospěch nepřátelské mocnosti musí být připraveni na cokoli. Ke snaze šokovat seznamem světových plátků mohu přijmout za své ? ?...já jsem na lži od novinářů zvyklý." ?...tak se mi z toho upřímně řečeno zdvihá žaludek a říkám si, že někteří novináři jsou ještě horší než čeští novináři, a to je co říci, pane redaktore."
Datum: 13. 10. 2015 11:09:57 Autor: Koloušek
Předmět: Pro pana QF 17
Pane QF 17 v žádném případě nemůžu souhlasit s Vašim názorem o mírumilovnosti Vašeho jistě milovaného Ruska.Já dávám vždy přednost anglosaským zemím,protože zahraniční důvěra v tyto země je tak silná, že většina evropských a asijských zemí by chtěla, aby se o jejich bezpečnost postaraly Spojené státy. Němcům, Japoncům či Rusům lidé v důsledku nedávné minulosti věři daleko méně. V zemi vládne občanský etos. Zlořády a korupce se vyskytují, ale jsou potrestány. Američtí soudci a poroty nejsou na prodej, proto se šéfové narkomafií obávají vydání do USA. Naproti tomu ve třetím světě a na východ od nás (včetně Ruska) je největší překážkou rozvoje nezákonnost. Režimy jsou tam prolezlé korupcí. Bez nestrannosti politiků není demokratizace k ničemu. Ve volbách se jen střídají zkorumpovaní politikové u koryta. USA až do roku 1948 byly zemí izolacionistickou, ale po sovětské komunistické expanzi v Evropě, Berlinské zdi a studené válce se začali díky agresivní ruské politice angažovat. A konkrétním důvodem bylo toto: Rusko je největší euroasijský agresor 20. století. Konflikty mělo prakticky se všemi sousedy, s Estonskem, Litvou, Lotyšskem, Finskem, Japonskem, Čínou, Afgánistánem, Abcházií, Gruzií, Čečenskem, Rumunskem, Moldavií, Maďarskem, Polskem, ČSSR, Ukrajinou, Německem, se kterým po Paktu Ribbentrop Molotov a obsazením Polska spolu rozpoutalo 2. světovou válku. Ponechávám stranou etnické konflikty a jejich oběti v rámci stalinského stěhování národů a ukrajinský hladomor. Proč Rusko upírá svobodným státům mít svoji armádu.Vždyť kolem Ruska jsou totiž svobodné státy,i když vám je to třeba proti srsti.A že mají své vojenské základny u Ruska jen proto,že s ním hraničí.Své základny má i neutrální Švédsko a Finsko.Rumuni,Bulhaři,Poláci i ostatní bývalé Sovětské kolonie. Holt mají tu drzost,že mají vlastní armádu na svých základnách.A protože pro všechny kolem je Rusko agresor,který je ohrožuje,tak vstoupili do obraného sdružení NATO.Tak je prostě na jejich území jsou základny.Stejně jako v Syrii Ruská. Nebožtík Pepa Goebbels byl nějaký demagog a patologický lhář, ale jak čtu názory Vladimíra Vladimíroviče, a S.Lavrova,tak měl ještě ve své "práci" značné nedostatky. Víte pane QF 17 Dějiny,jsou proces a doposud se vedou vášnivé diskuse například i třeba o francouzké revoluci,natož o nedávných událostech.Vždy je to jen interpretace toho,kdo dějiny prožil nebo zblízka pozoroval,a proto také není možné,aby všechny interpretace byly jedna,jako druhá.Neznám Vaše věkové rozpoložení,ale kdo prožil určitou část svého dospělého v života v období před rokem 1989,mi potvrdí,že v této společnosti bylo strašně moc komunistů,desetitisíce estebáku,což jenom poukazuje na zrůdnost režimu,který dokázal deformovat lidské vztahy - no a tento režim sem dostal opět Váš milovyný SSSR,potažmo Rusko..S tímto problémem se doufám vyrovná až příšti generace.Např.většina mé generace,se na rozdíl od Vás nikdy s těmi bratry co nám přišli v srpnu 1968 pomoci nesmířila a nesmíří se,tak jako se nikdy generace našich rodičů nesmířila se vstupem Německých vojsk v roce 1938 na uzemí ČR.Nejsmutnější na Rusku je to,že se tam až na vyjímky nepracuje s pamětí národa.Ruská spúolečnost,se na rozdíl té německé nikdy nepodívala pravdě nepokrytě do očí.Neoznačila sovětský režim za zločinný,přestože má na svědomí milióny mrtvých.Je třeba si uvědomit,že nostalgie po stalinismu a sovětském systému v Rusku je přítomná vždy a nikdy se jí nejvyšší vedení nedovolila ventilovat jako teď.Současné Rusko opakuje sovětskou propagandu,aby obhájilo Putinovou velmocenskou politiku,odkazující v mnohém na bývalý SSSR,který mytizuje do podoby jakéhosi ideálu. Afganistán je moc hezký příklad destrukce, kterou přinesl Sovětský vývoz ruské totality do této země. Ještě jsem neviděl zemi, kde Rusové vnucovali svojí totalitu, aby to danou zemi nestálo bídu a utrpení. Pokud některý ze zastánců tohoto impéria takovou zemi zná, rád se nechám poučit. Je třeba si uvědomit jednu pravdu:Rusko neosvobozuje,Rusko pouze obsazuje.Je vidět,že Vám ke spokojenosti,stačí zakřičet Putin?? I Lavrov?? ?????? ???????? :- A to ještě v ruské azbuce! Holt iJe zde též skupina států pod přímým vlivem Ruska jako Bělorusko, Azerbajdžán, Kazachstán a další středoasijské republiky. Vládnou v nich diktátoři jako Lukašenko, Alijev, Nazarbajev co by nejraději vládli až do smrti. Lidská práva špatná, ekonomika zaostalá a neefektivní i přes v případě Azerbajdžánu ohromné ropné zdroje. Pak jsou tu státy co s vlivem Ruska bojují a snaží se z něho vymanit, jako Moldávie, Gruzie, Ukrajina. Bohužel Rusové na ně mají stále nějaké páky ať už je to Podněsteří, Osetie nebo energetická závislost. Přesto se tu různé vlády střídají, je tu dá se říct demokracie. Rusáci dokážou lhát vytrvale a dlouho a to i navzdory nevyvratitelným důkazům. Připomínám, že jim lhaní o Katyni vydrželo 50 let, než se Gorbačov omluvil. A to navzdory tomu, že už v 41. roce stav rozkladu mrtvol dokazoval, že důstojníci byli zabití dávno před příchodem Němců. A forenzní kriminalistika na základě rozpadu izotopu uhlíku dokáže určit datum smrti neobyčejně přesně. Oni přesto 50 let lhali a ani se nečervenali. To samé v případě atomové ponorky. Tam jim bouchla torpéda (peroxid vodíku), ovšem sovětský člověk to chtěl svést na kolizi s ponorkou americkou, která (zase jednou !!!!!!!!) určitě byla nablízku. Putin lhal, lhal a lhal. A odmítl norsko-britskou pomoc. Sovětská hrdost váží víc než smrt 119ti námořníků... to o něčem vypovídá!!
Datum: 13. 10. 2015 12:06:53 Autor: Fero
Předmět: Koloušek
Netvrdte ze si vymysli jen Putin. EU, NATO a USA nam kecaji taky v jednom kuse. Jen tak co me napadlo - nejprve chteli at jim Rusko v Syrii pomuze a ted rikaji ze ruske utoky v Syrii jsou ukazkou toho ze chteji napadnout i Evropu a proto musi presunout svoje sily do Polska, atd. Uplna demagogie. Nemluvte ze ta vase strana jsou jenom sami svatouškové.
Datum: 13. 10. 2015 22:12:54 Autor: Andrea
Předmět: Misustov
Se senátorem McCarthym jste si naběhl, zkuste si přečíst o jeho smrti více zdrojů než jen zdroje bolševické či oficiální verzi ze strany Allena Dullese - McCarthy byl zavražděn, zkuste pane Misustove najít vraha, atˇsi zpestříte vzpomínky na 50.léta.
Datum: 14. 10. 2015 04:52:42 Autor: Misustov
Předmět: Andrea
1-Řídící myšlenka byla "to je tak na psychiatrii". 2-Nejsem žádný detektiv, ani amatér, ani profesionál.
Datum: 14. 10. 2015 07:20:00 Autor: Martin
Předmět: Fero
Přečtěte si pár knížek příkladně o historii kosmického programu v Rusku a USA, a pochopíte, kdo lže a zatajuje. Demokracie ze své podstaty neumožňuje výrazné zatajování a podvádění veřejnosti narozdil od totalitních režimů. Ale klidně si můžete věřit, čemu chcete. Nechme stranou postoje USA. Spíš mi vysvětlete, když Rusové každého, kdo vezme zbraň proti režimu v Damašku automaticky označují za teroristu, jak byste podle tohoto ruského návodu nazval ty, kdož vezmou zbraň proti režimu v Kyjevě... Ano, máte pravdu, je to terorista.
Datum: 14. 10. 2015 08:44:12 Autor: Fero
Předmět: Martin
Tvrdim snad ze Rusove nelzou? Predevsim si uvedomte ze lzou vsichni, i ta demokracie.
Datum: 14. 10. 2015 09:04:37 Autor: Misustov
Předmět: Pan Bartošík
Děkuji panu Bartošíkovi za smysluplný referát a dovoluji si zapojit do diskuse. V odborném vojenském tisku jsem prověřoval statistické údaje a k číslům nemám připomínky. Podstatný by však byl počet amerických ztrát ve Vietnamu. ? Nesporné válečné úspěchy Spojených států severoamerických skončily v srpnu 1945. Co bylo dále - monumentální vítězství bylo 1983 v Granadě a v Panamě, i když mě můj šovinizmus napovídá, že to co tam předvedla americká námořní pěchota, by pražští hasiči zvládli také. Korejská válka, tam to bylo horší, uhrálo se to tam na plichtu. Válka ve Vietnamu je kapitola samo pro sebe, obdobně jak Němci vítězili od Stalingradu do Berlína, tak Američané vítězili od tonkinského zálivu, až po Hanoji. Je přijatelné tvrzení, že Američané v bitvách vítězili. Incident v tonkinského zálivu (McNamara) je ekvivalentní s fingovaným přepadením gliwické vysílačky 1.9.1939 (Heydrich), je však nepochopitelné, proč je válečný zločinec jenom Heydrich a nikoli McNamara. Obdobně My Lai, kde 23rd Infantry Division (23. pěší divize) "Americal Division" svoji bestialitou překonala i nacistické SS. Tyto a jiné husarské kousky kritizovali i američtí vojáci, takto se dostaly na veřejnost a byly jednou z příčin ostudné porážky. V období asymetrických válek mohou být bitvy i kontraproduktivní, vedení letecké války, použití humanitních bomb a zabíjení obyvatelstva zavazuje pozůstalé k pomstě a v případech typu Vietnam, mobilizuje světové veřejné mínění. V tomto typu válek se používá strategie definovaná Che Guevarou ?Kousni a uteč.? Jako taktika to není nic nového, používali ji kozáci, Rogersovi rangers, burské Comandos. Guevara tuto taktiku aplikoval pro účely tak zvané protiimperialistické, partyzánské války a zde je tato taktika velice produktivní, jeho ?Partyzanská válka? je učebnici na amerických vojenských školách. Bojových akcí ?kousni a uteč? bylo provedeno tisíce a s mediálním využitím barbarského zabíjení milionů civilistů bombardéry B29 přispěly k porážce. Z tohoto pohledu je pomoc Sovětského svazu při budování PVOS chvályhodná. Vietnam byl pro Američany něco, jako mlýnek na maso a padesát tisíc padlých Američanů vzbudilo ve Spojených státech pramalou chuť pro pokračování této války. Hřebíkem do rakve amerického vítězství bylo chvastounství a diletantské zásahy amerických prezidentů. Napoleon v Rusku zvítězil u Borodina, obsadil Moskvu, ale armádu mu zničily nájezdy, ataky kozáckých sotni. Obdobně ve Vietnamu všechny ty vítězné bitvy byly na . . . . . (nechci být sprostý), armáda supervelmoci byla poražena nesčíslnou řadou drobných, bleskových přepadů. Porážka tedy nebyla ostudná politickodiplomatická, ale pořádný vojenský debakl, proto vlajku vítězů v Hanoji nevztyčoval žádný politik, ale vítězní vojáci. ? O nářezu v Afganistanu si můžeme psát jindy.
Datum: 14. 10. 2015 20:39:38 Autor: Andrea
Předmět: Misustov
Vaše " řídící myšlenky " vás dobře definují. a) Che Guevarova Příručka gerilového válčení - nejsou to jeho myšlenky, jen shrnul to, co jej učil španělský republikánský pluk.Albert Bayo. Che G. nebyl žádný brilantní stratég ani statečný voják - jen patologický zabiják,kterého Alvaro Vargas LLosa nazval " chladnokrevným vraždícím automatem, jenž realitu života zaměnil za zaslepenouideologickou ortodoxii/"čistý marxismus" s teorií o ctnostech násilí a o nenávisti jako hnacím motoru revoluce. Nařizoval masové popravy nespolupracujících vesničanů, polovinu z nich zastřelil bez mrknutí oka vlastnoručně s tím, že to jsou " jen lidé ". b)Zapomněl jste vyjmenovat mezinárodně uznané válečné zločiny Rudé armády 1.Katyň,kterých byly stovky 2.anexe pobaltských států a následné popravy a deportace civilistů v 6/41 + v 1/49 3.Nemmersdorf, masakr ve Východním Prusku 22.10.44 4.invaze do Východního Pruska, vraždění a deportace civilistů 1944-46 5.Treuenbrietzen, duben 1945 1.000 popravených civilistů 6+. bitva o Berlín, masové znásilňování německých žen 7.vraždy,deportace = chování Rudé armády vůči německým civilistům na území východního a středního Německa, v PL, v CSR, v Madˇarsku v letech 44-46
Datum: 14. 10. 2015 21:46:11 Autor: Misustov
Předmět: Kostlanová
Guevarova ?Partyzánská válka? je příručka obsahující 1. Podstatu partyzánského boje. 2. Pertyzánskou strategii. 3. Partyzánskou taktiku. 4. Boj v příznivém terénu 5. Boj v nepříznivém terénu. 6. Partyzánská válka ve městě. Od koho opisoval, není podstatné je to příručka a návodka pro asymetrickou válku, určená pro pologramotné gerilové velitele latinské Ameriky. Pochybuji, že řadový plukovník by v daném období tento typ boje bravurně ovládal. Napsal jsem ?Jako taktika to není nic nového, používali ji kozáci, Rogersovi rangers, burské Comandos. Guevara tuto taktiku aplikoval pro účely tak zvané protiimperialistické, partyzánské války?. Stratég byl, jestli brilantní nevím. Zabiják? Jsou ženy, které když dostanou příležitost, tak zanechávají za sebou hory mrtvol, dovedu si představit jednu, jak bez mrknutí oka spustí giotinu. Byl to lékař, žádný překladatel. Nenávist je hnacím motorem ledasčeho i ledaskoho i Andreji. Bod b) zapomněl jste vyjmenovat . . .. je vnucování se, ale já nemám zájem se bavit se stárnoucí virgo i. . . .
Datum: 15. 10. 2015 05:49:52 Autor: andrea
Předmět: sovětský generál misustov
Od koho opisoval,je velmi podstatné,politruku Misustove. Pluk. Bayo nebyl žádný řadový plukovník jako nedostudovaný ošetřovatel Che Guevara, kterého si nevážili ani jeho spolubojovníci. Jsou zabijáci, a jsou patologičtí zabijáci jako " Che " , kteří si u každé mrtvoly, kterou vyrobili, píší jaký orgán zasáhli, jak dlouho umírala apod. Pane sovětský generále Misustove, bod b) je rovněž podstatný, protože jste plný nenávisti vůči Západu, zejména US, a také jste trapný sexista, jak by řekl můj manžel, takže pokud nemáte zájem se bavit se stárnoucí pannou,která je ustaranou matkou, tak se nevnucujte svými poznámkami pod její článek.
Datum: 15. 10. 2015 08:37:47 Autor: Misustov
Předmět: Andrea
Za stárnoucí virgo se omlouvám, chováte se tak, kdyby jste se držela tématu, tak bych reagoval jinak. Jsem plný nenávisti k nenávisti. K politruckým debatám má podstatně blíže Kostlanová, viz jejich hodnocení Gevary. Misustov zmínil Gevaru čistě z vojenského pohledu, Kostlanová reagovala "politrucky". Kontaktoval jsem QF17 nikoli autora článku.
Datum: 15. 10. 2015 20:10:35 Autor: QF17
Předmět: Odpovím
Dobrý den i noc, omlouvám se, ale pracovně jsem již přes týden v Německu a odpovím na vše o víkendu. Děkuji
Datum: 15. 10. 2015 21:17:43 Autor: K.Bartošík
Předmět: Pán Misutov
Pane Misutove,já si myslím,že tvrzení o tom,že válečné úspěchy Spojených států severoamerických skončily v srpnu 1945 není pravda.USA,nezačala ani válku v Koreji a ani ve Vietnamu.Do obou válek byla vtažena komunistickými režimy jak na severu Koreje,tak na severu Vietnamu.V Koreji to byla nečekané invazi severokorejské pravidelné armády přes 38. rovnoběžku v počtu přesahujícím dvojnásobek jihokorejského armádního potenciálu,která byla podporovaná tehdejším SSSR a Čínou.Tento útok tak málem donutil Jižní Koreu ke kapitulaci. Zde si je třeba uvědomit,že rozsáhlé americké mobilizaci předcházelo bouřlivé zasedání Rady Bezpečnosti OSN, která potvrdila status severokorejské vlády jakožto agresora a vyzvala tak své členy ke kolektivní akci na záchranu demokratických hodnot v této části východní Asie. Zde,ale Sovětský Svaz bojkotoval postup Organizace spojených národů svou neúčastí v klíčových jednání zejména proto, že ze zasedání byla nekompromisně vyloučena komunistická Čína. Spojenecké jednotky, složené zejména z armády Spojených států, tak měly nyní volné ruce a mohly přistoupit k ?přímější? podpoře jihokorejského lidu. . Generálu MacArthurovi, veliteli pozemních sil ve východním Asii, se podařilo zahnat severokorejskou armádu tam, kde válka původně začala ? na 38 rovnoběžku.Zde možná udělal chybu prezident USA Harry Truman,když dal rozkaz k dalšímu pokračování bojů, tedy k přímé invazi na území KLDR. Myslel si naivně,že se mu podaří zničit celý bolševický systém tím že dobude Severní Koreje,a uspořádá svobodné volby a tím spojí obě země v jeden prosperující stát.Když bylo armádě Severní Koreje nejvíce ouvej,zapojila se do války Čína a SSSR.Výsledekem bylo cca po třech letech bojů obnovení předválečného stavu na 38.rovnoběžce. K Vietnamu chci jen říci,že Američané nikdy nevstoupili na území Severního Vietnamu,bránili Jižní Vietnam před komunistickými agresory ze Severního Vietnamu.Prováděli jenj stále intenzivněji bombardovali, aby se ?umoudřil? a přestal ničit Jižní Vietnam. Tato taktika však nebyla účinná, neboť severovietnamský komunistický režim nikdy nebyl existenciálně ohrožen ? nezáleželo mu totiž ani na lidech, ani počtu mrtvých.Vietnamští komunisté v roce 1973 na pařížských jednáních souhlasili s mírem s tím, že Jižní Vietnam zůstane nekomunistický. Zdálo se, že Američané ve vietnamské válce zvítězili a ministr zahraničí USA Henry Kissinger a jeho severovietnamský komunistický protějšek Le Duc Tho získali Nobelovu cenu za mír,(kterou ovšem Le Duc Tho odmítl,asi věděl proč a co se ještě bude dít). Možná,že budete namítat,že to to byla poblematické udělení,ale bylo. V roce 1974 musel Nixon v důsledku aféry Watergate odejít z Bílého domu a prezidentem se stal Gerald Ford. V listopadu 1974 demokrati ve volbách do Kongresu drtivě porazili republikány a v jejím rámci její radikálně levicové křídlo, jež považovalo americké angažmá ve Vietnamu v lepším případě za chybu.V dubnu 1975 na tento posun zareagoval komunistický Severní Vietnam otevřenou agresí ? pozemním útokem na Jižní Vietnam-zde opět vidíte podlost těchto režimů,slíbím,ale nedodržím.Prezident Ford požádal Kongres o splnění závazků vůči vládě Jižního Vietnamu ? o použití vojenské síly a finanční prostředky. Demokraty ovládaný Kongres to však odmítl, čímž nekomunistický Jižní Vietnam odepsal ? a ponechal jej svému osudu. Jižní Vietnam nedostal šanci, a kdyby ji dostal, byl by dnes stejně úspěšný jako Jižní Korea či Tchaj-wan.Je třeba si uvědomit,že Jihovietnamský voják skutečné bojoval za svou vlast statečné, rozhodně lépe než voják francouský v druhé světové. Jenže proti komunistické válečné mašineri neměl naději.Proto se musím smát , Vašemu sloganu,"proto vlajku vítězů v Hanoji nevztyčoval žádný politik, ale vítězní vojáci".Ne vojáci,ale prolhaní komunističtí funkcionáři Severního Vietnamu. Jeden z nejchytřejších politiků 20. století,bývalý singapurský premiér Li Kuang-jao, prohlásil: "Ochota Američanů bojovat za nezávislost Jižního Vietnamu proti komunistické agresi dodala odvahu antikomunistům v celé jihovýchodní Asii, povzbudila je a inspirovala. A také jim získala čas a umožnila zemím, jako je Tchaj-wan, Filipíny, Malajsie, Singapur, Indonésie či Thajsko, aby dnes byly svobodnými, víceméně demokratickými republikami, a nikoli komunistickými tyraniemi. Píšete,též proč je válečný zločinec Heydrich a nikoli McNamara.Já si myslím,že McNamara má daleko čistější ruce než R. Heydrich nebo než Berija,Chruščov,Stalin-proč tito lidé nebyli potrestání jako masoví vrahové?Oni jsou kdo mají ruce hluboko namočené hluboko v krvi ukrajinských občanů z let 1929?1933 a dalších masakrech vlastních obyvatel.Například N.Chuščov byl při vlně stalinských represí ustanoven prvním tajemníkem Komunistické strany Ukrajiny.Oni to byli,kdo podepisoval rozsudky smrti nad svými spoluobčany.Je nutno též říci,, že vietnamským komunistům na lidech též nezáleželo? Třeba na těch, kteří jako otroci dopravovali přes Kambodřu vojenskou techniku a zbraně, nebo na dětech, které se odpalovaly mezi jihovietnamskými vojáky? Nebo na ženách a dětech, kteří komunistickým záškodníkům sloužili, jako živé štíty?
Datum: 16. 10. 2015 20:05:58 Autor: QF17
Předmět: Nejprve Katyň
Je mnoho "báchorek" o vraždění v Katyni a jen dva aktéři jsou ve hře. První je Německo a druhý Sovětský svaz. Pokusím se trochu přidat z jiného "soudku" s dobrým přívlastkem. Oficiálně podle posledních zdrojů se předpokládá, že v Katyni jsou pochovány 4000 polských důstojníků, dále 7 až 10 tisíc vězňů NKVD a asi 500 sovětských válečných zajatců zastřelených Němci v roce 1943. Němci však zastřelili v Katyni ještě další tisíce ruských válečných zajatců, Poláků a židů. Polští důstojníci v Katyni jsou představováni jako nevinné oběti. Jenže kolik ze zde zastřelených důstojníků se osobně zúčastnilo útoku na Smolensk a Kyjev v letech 1918 - 1920? Kolik z nich vlastnoručně zabíjelo ruské zajatce v letech 1920 -1921 (počet povražděných vojáků - zajatců Rudé armády se pohybuje kolem 80 tisíc), kolik z nich se zúčastnilo trestných operací proti ukrajinským rolníkům na ruském území obsazeném v roce 1920. A konečně i kolik z nich se zúčastnilo v roce 1938 vpádu do Československa při anexi Těšínska? Oběti v Katyni se připomínají s velkou slávou. Ale Poláci by nejraději zapomněli na 3128 Poláků, kteří zahynuli v sovětském zajetí v letech 1941 -1945. To byli ti, kteří bojovali na straně wehrmachtu na východní frontě a padli zde do zajetí. Jedním z nejvíce střeženým tajemstvím oficiální Varšavy je - kolik stovek tisíc Poláků šlo dobrovolně do služby Hitlerovi proti SSSR. Varšavu nezajímá osud 60 277 Poláků, kteří upadli do sovětského zajetí v letech 1941 ? 1945. Bavíme se ovšem jen o těch, kteří v této době měli na sobě uniformu wehrmachtu či vojsk SS. Celkem ? jak do wehrmachtu, tak do vojsk SS ? vstoupilo kolem půl milionu polských dobrovolníků. Mezi nimi byl i Josef Tusk ? dědeček polského premiéra. Neočekávám, že bude tento fakt pozitivně přijat od určité veřejnosti čtenářské, ale tak tomu někdy je když se nalije dobrý ročník :-) zdroj. zvedavec
Datum: 16. 10. 2015 21:12:12 Autor: Misustov
Předmět: Pan Bartošík
Pane Bartošík, já bych v této diskusi oddělil úspěšnost válek od spravedlivosti válek, takoví Siouxové, Navajové, Kriové, Irokézové vedli války o svoji domovinu o svoji existenci; tedy spravedlivě, ale neúspěšně. Nebude tedy významné, proč válka začala, ale jak skončila.? Agresi Severní Koreje jsem nezpochybňoval, hodnotil jsem úspěšnost Spojených Států. Na rozdíl od Vás si myslím, že Harry Truman chybu neudělal, jeho snaha, zničení Severní Koreje měla své opodstatnění, protože zastavení se na 38. rovnoběžce by válku neukončilo, jak ostatně ukazuje následujících šedesát let. Válku Spojené Státy ukončili, po ztrátě 50 000 mužů a usouzení, že vložené investice by zmizely v nenávratnu, bez podstatného užitku, ta kouzelná krajina a rýžová pole za takové oběti a investice nestála. ? Vietnamská válka je již problém komplikovanější a musíme začít od počátku. USA vstoupily v prosinci 1941 do války po napadení Japonskem a vyhlášení války Německem. O spravedlivosti této války není nutné diskutovat, snad jenom o tom, který protivník byl zrůdnější, zda nacistické Německo, nebo Japonsko. Vedlejším produktem válčení je i kořistění, což vítězové úspěšně praktikovali. Spojené Státy, když se do té války daly, se rozhodly toho maximálně využít a okrást i své válkou zdecimované spojence, spadeno měly na kolonie. Generál Stilwell (Kyselý Joe) projevoval svoji nenávist a opovržení k Britům veřejně. Franklin D. Roosevelt na konferenci v Jaltě sprostě napadnul Churchilla, jako imperialistu v přítomnosti usmívajícího se a tabák značky Kazbek bafajícího zločince Stalina, se kterým, již dříve narýsoval hranice železné opony - zajímavá dvojice, zločinec, bolševik Stalin, ruku v ruce s nezločincem, zednářem Rooseveltem. Na Francii měly Spojené Státy obzvlášť spadeno, pro její udržení se v jihovýchodní Asii nehnuly prstem. Tento prostor byl strategicky významný, pro ovládání jihozápadního Pacifiku a úmyslu exploatace. USA pro svoji geografickou polohu nemohly taková teritoria připojit ke svému území, proto volili jiné metody infiltrace. Nejprve bylo nutné vytlačit odsud Francii, což se ji použitím komunistů podařilo. Tedy kdyby nebylo použito komunistů jako páté kolony, tak by vietnamský problém neexistoval. Nemohu akceptovat tvrzení, že Američané nikdy nevstoupili na území Severního Vietnamu, vstupem je i porušení vzdušného prostoru. ? K porušení vzdušného prostoru a bombardování byla záminka, kterou si vymyslel Mc.Namara a to údajný útok na torpedoborec USS Maddox; cituji: Dne 4. srpna Maddox spolu s dalším torpédoborcem USS Turner Joy (DD-951) zhruba dvě hodiny ostřelovaly radarové cíle, které považovaly za severovietnamské torpédové čluny. Pravděpodobně šlo pouze o rušení bouřkou a mylné vyhodnocení signálů radaru. Vietnam jakoukoli vojenskou akci dodnes popírá, přičemž podle nedávno odtajněných amerických materiálů byl incident záměrně vymyšlen tehdejším americkým ministrem obrany McNamarou s cílem ospravedlnit vstup do války. K tomu musím dodat, že incident započal o tři dny dříve, přepadem radarové stanice Severo Vietnamců jihovietnamským komandem, za asistence amerického torpédoborce. Jakýpak byl účel zničení radarových stanic? zřejmě příprava bojiště pro nastávající válku. Volky, nevolky Mc.Namara se dopustil válečného zločinu. ? K Vašemu dotazu, ?proč je válečný zločinec Heydrich a nikoli McNamara. Já si myslím,že McNamara má daleko čistější ruce než R. Heydrich nebo než Berija,Chruščov,Stalin-proč tito lidé nebyli potrestání jako masoví vrahové?. Nejenom Misustov, ale i pan Bartošík, QF17, mají oblibě dělat eintopf, proto bych si to dovolil trochu roztřídit. Tedy u Heydricha bych oddělil Noc dlouhých nožů, a Konečné řešení, jedná se zde o kriminální zločiny a ty se řešily šibenici, nebo giotinou, přepadení vysílačky byl válečný zločin a na to byla popravčí četa. Berija, zrovna jako Slánský, Šling, Rejcin byli utraceni za něco jiného, než za jimi spáchané zločiny, aniž by se jim stala nějaká křivda. Stalin měl pro svoji sebeobranu, něco, v čem bylo nadkritické množství plutonia a neváhal by to při pokusu o potrestání použít, následkem toho by pánové Misustov, Bartošík, spolu s mnoha jinými přešli ze stavu pevného do stavu plynného jako oblak smradu. Že byl Chuščov lump házející botou víme, byl to ale člověk který ukončil éru stalinismu, je vám to málo? ?Američané jsou posedlé chimérou bombardování, jakou má tato zbraň účinnost lze uvést následovně: Koncem srpna 1944 159 ?Létajících pevností B-17,z pátého bombardovacího Wingu zaútočilo na Brno. Cíle byly zvoleny Zbrojovka Klekner Verke, Zbrojovka Brno, letiště. Výsledek byl ? nepatrně poškozen, ale provozu schopný Klekner Verke , zasaženo letiště, zbrojovka Brno, ani jeden zásah; celkem 500 mrtvých civilistů, ani jeden příslušník ozbrojených sil třetí říše, přestože mezi cíli byl vojenský objekt- letště. Podobně asi dopadalo bombardování Vietnamu, jak severního, tak jižního, výsledek byl okolo dvou milionů mrtvých civilistů z celkem mrtvých asi čtyř milionů v této zbytečné válce. Proč zbytečné? O osudu Vietnamu bylo rozhodnuto, když byli puštěni na Francouze zmutovaní komunisté, Vietnam mohl být socializován s daleko menšími ztrátami. ? Demokraté ve volbách 1974 zvítězili proto, že se americké veřejnosti zdálo šedesát tisíc padlých neúměrně mnoho. Matka amerického vojáka předpokládá, že syn bere žold za dělání kliků ve Fort Benning, a nikoli, že půjde i na smrt. Když její syn padne, tak ječí jako Viktorka u splavu a koryta vládnoucích politiků jsou ohrožena. ? Vaše ?Ne vojáci, ale prolhaní komunističtí funkcionáři Severního Vietnamu? - Mluvení o komunistické podlosti, věrolomnosti, zákeřnosti je smrtelně nebezpečná chyba. Tyto atributy jsou nedílnou části asijské, částečně i americké etiky, která spočívá, jak píše Američan E.T. Seton nedodržování smluv, absolutní věrolomnosti [1], na rozdíl od evropské etiky, která vyrostla na etice rytířských cností, v Asii neznámých. Tuto skutečnost musíme respektovat, nebo skončíme s uřezanými hlavami, Amici nás v tom nechají. Pane, moc se nesmějte a dělejte něco, alespoň karate, nebo thajský box, kolikrát jste si letos vystřelil, máte vůbec z čeho? ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? [1] Toto bude platit v případě Ameriky u těch 70 židozednářských rodin, které vládnou Americe. Američany, se kterými jsem se setkal, hodnotím jako korektní, čestné, pravdomluvné, slovo dodržující a toto požadující i od svých partnerů.
Datum: 16. 10. 2015 21:47:04 Autor: QF17
Předmět: Pane Bartošíku
Nevím, jestli vám jméno Hans Dieter Otto něco říká, ale beru ho jako nestranného znalce. A třeba válku mezi Severní a jižní Koreou i důsledky rozepsal dokonale. RB OSN odsoudila severokorejskou agresi v nepřítomnosti sovětského zástupce J.Malika již 5.6. 1950 s požadavkem stažení komunist. vojsk za původní 38. rovnoběžku-demarkační čáru. H.Truman vydal bez souhlasu kongresu rozhodnutí, že USA poskytnou okamžitou pomoc. Již 27.6. se do akce zapojily letecké a námořní síly. Legalizaci napadení a válčení severokorejců třetím státem opět na základě rezoluce OSN dne 27.2., kterou inicioval Trygve Lie. Členské státy OSN byli vyzvány, aby pokytli jižní Korei veškerou pomoc. Proti se vyslovila Jugoslávie, zatím co sovětský zástupce nebyl přítomen. Nakonec války skončila tam kde začala .... 38. rovnoběžka. Koreu jen tak rozdělili dva američtí důstojníci postávajíc nad mapou v roce 1945, 38. rovnoběžka protíná Koreu na pomyslnou polovinu. Tento návrh navrhli Sovětům a ti na bez mrknutí oka s tím souhlasili. Režim Kim Ira dosazený SSSR a Li Syna zvolený demokraticky byl krutý i bezohledný a oba státy u společných hranic laškovaly a stovky mrtvých na obou stranách.
Datum: 16. 10. 2015 21:59:57 Autor: QF17
Předmět: Iluze o vědění i demokracii
Kolik smrtí bylo Spojenými státy způsobeno v 37 zemích. Důvody válek jsou složité. V některých případech jiné národy než USA mohli způsobit více smrtí, ale kdyby se těchto konfliktů Spojené státy nezaplétaly, války by nezačaly a tím pádem je považujme za viníky smrtí těchto vyvolaných konfliktů. Jinými slovy, konflikty by nejspíš vůbec nevypukly, pokud by se do nich nemíchala mocná paže USA. Vojenská a ekonomická síla Spojených států byla rozhodující. Americké vojenské složky byly přímo zodpovědné za 10-15 milionů smrtí během válek v Koreji, Vietnamu a dvou válek v Iráku. Korejská válka dále zahrnuje smrti na čínské straně, zatímco válka ve Vietnamu též zahrnuje zhoubu pro Kambodžu a Laos. Americká veřejnost nejspíš nemá o těchto číslech ponětí, a ještě méně toho ví o tzv. zástupných válkách, za jejichž vypuknutí je taktéž zodpovědná. V pozdějších válkách způsobila 9-14 milionů smrtí v Afghánistánu, Angole, Demokratické republice Kongo, Východním Timoru, Guatemale, Indonésii, Pákistánu a Súdánu. Před deseti lety jsem na festivalu v K.Varech s kamarády seděl v jedné restauraci. Najednou do lokálu vstoupil negr a že má hlad. Nakonec zjistil, že hlad je převlečená žízeň a po třech pivech začal zpívat. Musím uznat, že v New Yorku jsou umělecky nadaní lidé. Opravdu byl dobrej! Jenže pak slovo dalo slovo a zjišťovali jsme, že je totálně blbej. Nakecal jsem mu, že v našich řekách žijí červení žraloci dorůstající 8 metrů a ten negr nestačil valit oči. Již si nepamatuju vše, ale byla to šou. Po celkových pěti pivech usnul a číšník ho odnesl do pokoje. Měl štěstí, že to byl statný bývalý námořník.
Datum: 17. 10. 2015 00:37:20 Autor: Fero
Předmět: Pro všechny demokratisty
Když jsme měli vstoupit do EU, vládlo nadšení. Ze všech stran se do nás hustilo co nám to všechno přinese dobrého - budeme dostávat dotace, bude společná měna,... Šlo to tak daleko, že důchodci začali říkat: "Vstupujeme do Unie kvůli blahobytu dětí". Již nikdo se nesnažil upozornit na to že dotace nám nebudou přicházet jen tak zadarmo aniž by náš národ nedával do EU nic(jak jsem zjistil, donedávna si to mnoho duchodců myslelo), budeme muset dodržovat společné zákony, bude se prosazovat multikulturalismus, apod. A nyní? Jsme otroky této organizace jíž velí jistá paní Merkelová, musíme přijmout tolik migrantů kolik ona řekne. ČR není suverenní stát, vládne zde tvrdá diktatura. Přesto mnoho lidí věří že je zde demokracie. Platíme si veřejnoprávní Českou televizi - tudíž by nám měla přinášet pravdivé informace, nikoli informace výhradně prozápadní. Bohužel opak je pravdou. Michal Jankovec nám to pěkně vysvětlil: "Je to skutečně tak, že Česká televize má určený úhel pohledu. Má ho určen na základě doporučení Evropské komise, která povoluje veřejnoprávním médiím fungovat z poplatků, nebo z daní jenom za předpokladu, že budou prosazovat, obhajovat a dívat se na všechno z úhlu pohledu tradic evropského humanismu a kritického myšlení. Česká televize se na to nesmí dívat tak, jako kdyby byla součástí současného Ruska, které nikdy žádné huministické tradice v evropském slova smyslu nemělo. To bychom museli vystoupit z Evropské unie." Narážím hlavně na výrok pana Martina že demokracie vlastně ani lhát nemůže. Taktéž by mě zajímalo co si pan Koloušek myslí o USA a NATO za úžasné věci. Proč americké lodě naschvál poplují kolem Spratlyho ostrovů na provokaci Číně? Jak by se asi panu Obamovi líbilo kdyby mu takhle v Karibiku pluly čínské lodě? Svědčí tohle popichování o mírumilovnosti USA? Na závěr chci podotknout že nesrovnávám jestli raději Západ nebo Východ, jen aby si zde jistí lidé připustili že slovo demokracie nerovná se pravda a láska.
Datum: 17. 10. 2015 10:17:25 Autor: QF17
Předmět: Oprava
Rezoluce OSA 27.6. inicioval ....
Datum: 17. 10. 2015 22:11:11 Autor: QF17
Předmět: Vietnam
Pane Bartošíku, víte, že ve Vietnamu: 8 762 000 amerických vojáků vykonalo vojenskou službu z toho 4,3 mil u pozemních sil, 1,8 mil u námořnictva, 1,7 mil u letectva a 1 mil u námořní pěchoty? Že 47 244 vojáků padlo a 300 000 bylo zraněno i 2 500 je stále nezvěstných. Počet vojáků ve zbrani převyšoval počet 520 000 najednou nasazených? Padesát tisíc mladých Američanů dalo přednost exilu před službou ve Vietnamu a 12 000 dezertovalo. Ve Vietnamu po boku Usáků bojovali Kanaďané, Australani a další národnosti. Je nezvratnou skutečností, že alkoholismus, a zejména užívání drog se staly metlou amerických ozbrojených sil účastnících se vietnamské války. A co víc, docházelo k případům použití zbraně ze strany podřízených vůči důstojníkům a poddůstojníkům. Těchto incidentů je za celou válku zdokumentováno 1017, ale reálné číslo bylo asi pětkrát vyšší. Jen v letech 1969?1971 při nich prokazatelně zahynulo 83 Američanů a 651 utrpělo zranění. Armáda USA provedla 527 000 bombových náletů, při kterých odpálila přes 5 600 000 tun trhavin, což je až třikrát více než během celé druhé světové války. Válka ve Vietnamu je typická využitím dosud masově nepoužívaných bojových látek a technik, jako byl například napalm nebo tzv. agent orange, což byl vlastně velmi jedovatý dioxin, který ničil rozsáhlou vegetaci, v níž se skrývali "partyzáni". Tato látka měla ovšem i vedlejší účinky a ti, kteří s ní přišli do styku mají buď zdravotní problémy a nebo vzhledem k jeho vlivům na DNA se jim rodí postižené děti. Ani Francie, ani USA i ani Čína nedostala Vietnam na kolena. Vietnamci zaslouží uznání za odpor proti přesile i technice.
Datum: 18. 10. 2015 17:05:45 Autor: Andrea
Předmět: QF17
a) U poprav v Katyni nelze poukazovat na to, že se " možná zúčastnili " .... Jde o mezinárodně uznaný válečný zločin, na rozdíl od SU poukazování, jak Poláci vraždili SU válečné zajatce 1919-20, tento údajný válečný zločin nikým doposud nebyl uznán, a Poláci je nevraždili, SU váleční zajatci umírali v lágrech na nemoce a hlad - na hlad a nemoce umírali 1919-1920 i lidé v SU. b) Nejvíce vojáků bojovalo za nacisty z Ruska, mj. Putin mluví o ukrajinských fašistech, o ruských mlčí. Břímě bojů proti fašistům nesli ukrajinští vojáci, vojáků z ruského etnika bylo v RA na západní Ukrajině poskrovnu( 1-4. ukrajinský front). Rusové a další " Sověti " zato bojovali za nacisty, viz 1.ruská Waffen-SS divize -29.granátnická RONA/Kaminský s ní v PL páchal takové ukrutnosti vůči civilnímu obyvatelstvu, že jej za to popravili samotní Němci, 2.ruská Waffen-SS divize -30.divize, + Ruská osvobozenecká armáda gen. Andreje Vlasova, + legie, které pomáhaly Wehrmachtu - Turkestánská l.,Legie Volžských Tatarů, , Ázerbájdžánská l., Gruzínská l., + 599.ruská brigáda, Ruský ochrranný sbor, XV.kozácký jezdecký sbor a další ...
Datum: 18. 10. 2015 20:25:02 Autor: Misustov
Předmět: pro QF17
1. Druhý ukrajinský front, který si pamatuji, tvořili bojovníci, kteří měli na rubaškách vyznamenání za Stalingrad. Ukrajinci se pohybovali za vojsky, jako marodéří, nemilostdně stihaní SMERŠi, byl jsem svědkem zastřelení jednoho, kterého důstojník stáhnul z krvácející německé ženy. ?vojáků z ruského etnika bylo v RA na západní Ukrajině poskrovnu( 1-4. ukrajinský front)? Takovou pitomost může říct tak Schwarzenberg, nebo Andrea. Vysvětli ji, podle jakého principu se přidělovali názvy frontům. 2. O řádění Poláků v sovětském Rusku jsem svého času četl na německém Vebu, informace se neliší od Vaších, doplňuji, byla vražděna systematicky inteligence, byla to genocida. 3. 30 divize SS měla jepičí život. Cituji: ?během celé existence 30. Waffen-Grenadier Division der SS (russische Nr. 2) docházelo k masové dezerci, vyhýbání se boji a také došlo ke vzpouře dvou praporů, při níž byli zabiti mnozí důstojníci a poddůstojníci?. Malé Holandsko mělo 5 divizí SS, Ruská byla jedna, bojově nenasazena. 4. Při výročí osvobození Osvětimi v Praze připomínali vězni, že ukrajinští SS byly nejbestiálnější, němečtí SSmani v porovnání s nimi byly slušní. Bylo to krátce uvedeno na Vebu, než to cenzura smazala. 5. Vaše informace o Katyni jsou zajímavé, vypadají jako pravděpodobné ? lidové moudro, v každém šprochu pravdy trochu. Doplnil bych, že Beria snad upozorňoval Stalina, že Poláci připravují vzpouru, protože u Poláků byly vzpoury národní sportovní disciplínou, tak je to pravděpodobné i když neomluvitelné, ale Beria byl Beria.
Datum: 18. 10. 2015 20:57:24 Autor: QF17
Předmět: Andreo
Proč motáte do diskuze o Katyni Putina?? Mě vůbec Putin nezajímá, protože v té době nežil a těžko ovlivnil historii. Vlasov se v podstatě nezúčastnil žádné vojenské akce proti SSSR, neměl důvěru Wehrmacht. A když jste uvedla Tatari a další ... víte, že nejvíce práskačů a přisluhovačů nacismu pochází ze Svobodné Francie a Holanska? Češi obstáli na výbornou!
Datum: 18. 10. 2015 21:00:24 Autor: QF17
Předmět: Misustov
Máš pravdu starý nepříteli a děkuji za doplnění.
Datum: 18. 10. 2015 21:05:06 Autor: Andrea
Předmět: Qf17
Pane QF 17, dobrý večer, prosím, vyřidˇte panu Misustovi, že četl špatné knihy - fáma o 100.000 SU válečných zajatcích vyvražděných Poláky 1919-1920 vznikla za Gorbačova v rámci antiKatyň . Mj. prof.Gennadij Matvejev z Lomonosovy MOW univerzity, jehož otec byl válečným zajatcem 1919-1920 v PL táboře, přežil, a dle jeho vyprávění si na Poláky nestěžoval, dle studie prof. Matvejeva zemřelo v PL táborech max. 18.0000-20.000 SU válečných zajatců.
Datum: 18. 10. 2015 22:20:22 Autor: K.Bartošík
Předmět: Nejprvé Katyň. Proč?
Pane QF17 jeden den a půl jsem strávil pátraním na internetu a ve svém archívu ohledně Poláků bojujících na straně wermachtu. Ani v komunistických dokumentech,které jsou velice pro sovětské a pro ruské,není ani jedna zmínka o účasti polských občanů v ve wermachtu,nebo v jednotkách SS. Tak se Vás ptám?Kolik polských divizí SS znáte? Byl jeden policejní Schutzbatalión, kde bylo mimochodem 80% Ukrajinců, a přesto je označován jako polský.50%Poláků z toho batalionu dezertovalo připojilo se AK. Proč v Polsku nebyl ani jeden významný kolaborant ? Proč Poláci nestražili spolu s SS koncetráky ?Co se týče té nenávisti. Už to zde bylo řečeno.Poláci, stejně jako Litevci, Estonci, Gruzinci, Lotyši a další mají s Ruskem neblahé historické zkušenosti. Nejde jen o to, že si Rusko s Německem Polsko rozdělilo na počátku druhé světové války, ale jde i o ty další dělení předtím. Co Vám říká Varšavské povstání...import stalinismu?Víte,že celkový počet sovětských občanů, kteří nosili německou uniformu, činil asi milion dvě stě tisíc. Z toho čistých Rusů asi 310 tisíc. Pouze 450-500 tisíc bojovalo se zbraní v ruce. Ostatní byli zařazeni do strážních a jiných služeb a pomocných praporů. V Militarii č.1(Vyšlo č.1 a 2.v písemné formě v červnu 1191 obě čísla vlastním) ve článku pod názvem : Dobrovolectví, kolaborace nebo zrada ?Autor Stanislav A. Ausky, zde uvádí." Z národů Sovětského svazu byla postavena armáda asi jednoho miliónu dobrovolníků ve stejnokroji a zbrani. Nebyl to jenom německý stejnokroj. Někteří dobrovolníci, například kozáci, nastoupili ve svém vlastním tradičním stejnokroji. V aktivní službě na německé straně je dokumentováno 84 generálů z národů Ruska, carských a sovětských. Asi 40 dalších bylo mimo činnou službu pro stáří nebo nemoc. Mimo toho je známo 21 jmen, zajatých sovětských generálů, kteří spolupráci odmítli. Někteří to učinili jen proto, že německé politické vedení nesplnilo jejich podmínky.S příslušníku západních armád to nebyl ani jeden generál S Rudou armádou při obsazování Polska postupovali specielní jednotky NKVD provádějící hromadné zatýkání místních elit dle předem připravených seznamů orgány komunistické strany. Rudá armáda vzala do zajetí 242 000 vojáků z toho kolem 17 000 důstojníků, kolem 7000 vojáků zahynulo po vzetí do zajetí.Viz.Kniha: Gerd Kaiser, Katyň, Státní zločin-státní tajemství. Ohledně vyvražďování Poláku Hitlerem a Stalinem doporučuji knihu: Timothy Snyder:"Krvavá země"
Datum: 18. 10. 2015 22:22:46 Autor: K.Bartošík
Předmět: Oprava. Nejprvé Katyň.
(Vyšlo č.1 a 2.v písemné formě v červnu 1991 obě čísla vlastním)
Datum: 19. 10. 2015 07:12:11 Autor: Misustov
Předmět: pro QF17
QF17 buďte tak laskav a vyřiďte Andreji, že špatně čte diskusní příspěvky, neodvolávám se na knihy, které ona čte dobře, proto tolik kritiky. Poláci se chovali (nebo chovají?) k národnostním menšinám extrémně drsně a šovinisticky, nejenom k Ukrajincům, ale v meziválečném období i k Němcům a Čechům, Československo se chovalo k Němcům daleko solidněji. Prusko roku1900 vykazovalo 107 000 obyvatel mluvících moravskými a českými dialekty a to převážně ve Slezsku, ptám se, kolik je jich tam dnes?? - 0,0, Rozhodně více Poláků vegetuje na Moravě, kde zaujímají šovinistické postoje. Je vhodné poznamenat, že současné vzájemné postoje našich národů jsou přátelské. ? Pan Bartošík vysvětluje důvod nenávisti k Rusům, ještě by měl vysvětlit důvod nenávisti k Čechům. Při vzpomínce na osvobození Osvětimi padla připomínka, že tam byli SS Poláci a ti byli spolu s Ukry horší jako němečtí. Ironická otázka počtu polských SS divizí, daleko závažnější je antisemitismus polských civilistů. Tedy Prusko evidovalo roku 1900 tři miliony Poláků, kolik jich bylo echt není možné zjistit, převážně to jsou takoví voříšci, na příklad Hitlerův osobní strážce Rochus Misch. V české koltině to nebylo lepší, spíš horší, viz Walter Novotny, nebo Kurt Knipsel a to jsou jenom špičky. Ve Wermachtu sloužilo mnoho Čechů a tisíce poločechů v drtivé většině nedobrovolně.
Datum: 19. 10. 2015 09:36:56 Autor: K.Bartošík
Předmět: QF 17 a Vietnam
QF 17,jak jsem už psal,myslíte si,že by Vietnam nezůstal rozdělený,pokud by S.Vietnam neporušil pařížská ujednání o tom,že J.Vietnam zůstane nekomunistický.Co by se asi stalo,pokud by USA v roce 1974 po porušení smlouvy vyhlásil S.Vetnamu po jeho agresi vůči svému sousedovi válečný stav a oficiálně tam postupně vrhl skoro všechno co v armádě má,tak to dopadlo jinak i časově a nebyla by to taková blamáž.. Vietnamskou válku neprohrála americká armáda , ale politici pod tlakem "světového veřejného mínění " dirigovaným SSSR a armádě podrazili nohy.Píšete.... A co víc, docházelo k případům použití zbraně ze strany podřízených vůči důstojníkům a poddůstojníkům.Ale v žádném případě nemusela USA army vydávat rozkaz č. 227 a ani tvořit blokační jednotky,které by střílely ustupující vojáky bez rozdílu hodnosti a nemuseli ani vracející se vojáky posílat na nucené práce. To ještě navíc nebojovali na vlastním území. Víte,co je nejsmutnější na této válce? Jedna ze složek Agent Orange (2,4,5-T) se od roku 1965 vyráběla i v Československu v chemičce Spolana Neratovice a přes podnik zahraničního obchodu prodáván za valuty západoevropskému prostředníkovi, který dodával pesticid na americké letecké základny ve Vietnamu, kde byl zneužit pro výrobu Agent Orange (http://arnika.org/spolana-neratovice-reaguje-na-clanek-cesky-agent-orange).Takže vidíte,že nejen USA,ale i soudruzi ČSSR se podíleli za mrzký imperialistický dolar na tom,že lidé ve Vietnamu, dnes trpí na následky Agent Orange a kteří s ní přišli do styku mají buď zdravotní problémy a nebo vzhledem k jeho vlivům na DNA se jim rodí postižené děti a to ji zásluhou Československých soudruhů.Vše je třeba vždy hodnotit objektivně! Ohledně války v Korei jsem narazil v sobotních LN na článek pod názvem :"Stalin chystal invazi do Jugoslávie"Zde se uvádí,že nedávno odtajněné materiály americké NSA ukazují na to,že rozhodnutí amerického prezidenta H.Trumana použít síly k záchraně Jižní Koree před komunistickou expanzí bylo volbou jež měla daleko větší význam,než se zatím předpokládalo.Jen tak na okraj,po vyloučení Jugoslávie s Komiterny,byl J.V.Stalin rozhodnut zničit Tita a jeho režim a plánoval masivní invazi do Jugoslávie v podání sovětské armády a armád svých východních satelitů,zde se počítalo s nasazením 300 tisíc vojáků,kteří by uvolnili cestu sovětské těžké technice.Proto se též počítalo s kvapným členstvím Jugoslávie v NATO.Pokud by se s scénař s Koree opakoval i v Jugoslávii,počítal proto západ s nejhorším.K tomu naštěstí nedošlo,neboť nečekaně silná odpověď Washingtonu byla pro SSSR odrazující,neboť si uvědomil,že když se USA takto rvaly v Asii,jak by asi vypadal boj o Evropu.
Datum: 19. 10. 2015 12:40:24 Autor: Misustov
Předmět: pro pana Bartošíka
Nejprve Katyň? proč -Když Keitl oznámil Hitlerovi, že má několik set tisíc ruských dobrovolníků ochotných bojovat, tak to Hitler odmítl s tím, že nešel do Ruska, aby vyzbrojoval Rusy. V pojmu Rus byli zahrnuti všichni občané, všech národností SSSR, zejména Ukři, kteří spolu s Tatary dobrovolně kolaborovali nejvíc. Pět set tisíc ve zbrani to je padesát tehdejších divizí Wermachtu, je to naprosto nereálné. ?Poláci, stejně jako Litevci, Estonci, Gruzinci, Lotyši a další mají s Ruskem neblahé historické zkušenosti?. Stejně, jako Slováci s Čechy. Balti měli ve Svazu výsadní postavení, na příklad, ve věci umístěnek. ? Něco mě říká, že povstání utlačovaných národů, přesně ve dvanáct, kdy je již po všem vzbuzovalo obrovské nadšení polních armád, ať se jedná o slovenské, pařížské, pražské i to varšavské, když se sovětská vojska doplazila k Varšavě tak jednotky byly i na třetinových stavech. Velitel polské armády generál Anders při vypuknutí povstání konstatoval : Ti, co povstání vyvolali, by měli být postaveni před vojenský soud! Poláci postřelováním sovětských pozorovatelů a jednotlivců ujistili Stalina, že povstání je nejenom protiněmecké, ale zejména protisovětské, zde prosím o názor, jak se měl zachovat, pozor byl to Stalin.
Datum: 19. 10. 2015 21:12:39 Autor: Andrea
Předmět: WAW povstání 1944
a) k poznámce z 19.10. zaznamené ve 12.40.24, " Balti měli ve Svazu výsadní postavení, např. ve věci umístěnek " - pan 12.40.24 měl na mysli Balty, kteří nebyli NKVD vsazeni do žalářů, popraveni, deportováni do gulagů,ale kolaborovali se Stranou. 2) Varšavské povstání - bylo to politické rozhodnutí exilové vlády, na druhou stranu to byla kremelská pastˇ na Armiji Krajowou, protože moskevský rozhlas vybízel Poláky k povstání ve WAW, + levicové skupiny infiltrované NKVD rozšiřovaly příslib pomoci RA. První Běloruský front vedený maršálem Rokossovským po vypuknutí povstání na příkaz Stalina nečinně přihlížel na záp. břehu Visly, pouhých 40-80 km jižně od WAW, další SU jednotky se povstáním " bavily" ani ne 14 km na východních předměstích WAW ( post factum Kreml tvrdil, že čekal na žádost povstalců o pomoc, ale ti SU velení nekontaktovali ) . Britské ( a PL ) letouny se sporadicky pokusily o zásobování povstalců, ale "spojenecký" Kreml jim odepřel nejen povolení k přistání a doplnění paliva, ale bolševičtí " spojenci " po svých západních spojencích ještě stříleli - britské letectvo uskutečnilo 116 letů, polské 96, ztráty měli 16%.Když Kreml konečně udělil US letounům povolení k přistání 18.9., měli Němci WAW již pod kontrolou, takže z 1.284 kontejnerů dostali povstalci pouze 250. Slibovaná bitva o WAW ze strany záp. spojenců se nikdy nekonala, a když RA " osvobodila " WAW, žádné osvobozovací akce neprobíhaly, protože RA vstoupila do liduprázdného rozbořeného města - RA pouze pochytala všechny účastníky povstání, kteří přežili, a odvezla je do gulagů - vítězná přehlídka v LON 8.6.46 se konala bez účasti PL exilové vlády, jejíž uznání anglosaští spojenci již dávno na přání Stalina odvolali. Konec Polska nastal již zavražděním silně protibolševického gen. Sikorského britskými/US tajnými službami pádem letadla do moře ( na třetí pokus) 4.7.43, přežil český pilot Edvard Prchal /1911-1984/, jenž jako jediný měl záchrannou vestu. Německý rozhlas mimořádně pravdivě uvedl, že " Churchill obětoval klíčového PL generála, aby Západ mohl vyjednávat se Stalinem ", zatímco kremelský rozhlas groteskně oznámil, že " Sikorský byl velkým stoupencem PL- SU spolupráce " ... Následoval zářný příklad bolševické proradnosti - šéf povstání gen.Leopold Okulický + 15 dalších PL politických vůdců ze svobodného PL se 27.3.45 na pozvání soudruhů dostavili k jednání se SU generály, Okulický tušil pastˇ, ale jít na jednání dostal příkazem - NKVD je všechny zatkla a unesla letadlem do MOW, kde byli mučeni, a kde byli 18-21.6.45 groteskně odsouzeni v NKVD inscenovaném procesu z protiSU aktivit, z teroru proti RA a z kolaborace s nacisty ...Gen. Okulický za všechny pronesl v ruštině hrdou obhajobu Armiji Krajowe, a všechna obvinění odmítl - dostal 10 let, na samotce v moskevské kobce Ljubljanky držel několik hladovek, zemřel ve vězeňské nemocnici na protržení střev 24.12.46, jeho popel byl rozprášen do společného hrobu, teprve v roce 94 dostala WAW povolení umístit na Donském hřbitově pamětní desku.
Datum: 21. 10. 2015 16:13:33 Autor: K.Bartošík
Předmět: Slavný Che??
Pane Misutove,musel jsem se smát tomu,jak jste napsal cituji..." Guevarova ?Partyzánská válka? je příručka obsahující... A je se ptám koho,chtěl poučovat,když kromě Kubanské akce s Fidelem už nedosáhl ničeho!Jako partyzánský vůdce šel v roce v roce 1965 se svými 120 kubánskými dobrovolníky černé pleti a s kubánskou mateiální pomocí vojensky podpořit L.D.Kabilu v Kongu proti tamnějšímu prezidentovi Mobutovi a zároveň doufal,že tam rozpoutá revoluci.Zde ovšem místními obyvateli nebyl přijat.Zde se projevila i jeho neznalosrt válčení a ani vojenská rekognoskace terénu-neboť náhorní plošina,kde se chtěl se svými partyzány zachytit,zjistil,že vůbec neexistuje,neboť tam byly samé příkré svahy.Takže místo vedení partyzánského boje se jen skrýval v horách.Zde se i ukázalo,jaký je lékař,když se málem otrávil prošlými sovětskými léky na astma,kterým trpěl od mládí.V listopadu 1965 zbídačené Kubánce vytlačili žoldnéři vedení plk.T.M.Hoarem - jeden plukovník a zde hrdiný Che,jak by řekl Josef Švejk dostal pořádně přes držku. Sám Guevara se s velkou dávkou štěstí uprchl na kubánskou ambasádu v Dar-es salámu (holt nevíme co se stalo s jeho spolubojovníky),sám své dobrodružství označil za selhání. V roce v listopadu 1966,odjel za dalším dobrodružstvím a to do Bolivie,kde mu Kubánská ambasáda koupila farmu a kde si zřídil svou základnu.V březnu 1967 už bolivijská armáda věděla,co má do činění s Che Guverou.Zde armáda postupně partyzány obkličovala a postupně likvidovala a 8.října 1967 byl slavný Che zajat-holt nepadl ani jako slavný velitel v boji.V různých dokumentech se píše,že v Bolivíi byl vypátran v důsledku zrady,zde se neví,zda to byl nějaký bolivijský vesničan,a nebo jeho přítel francouský spisovatel a filosof Regis Debray,který byl předtím zajat.Jiná verze zas tvrdí,že Che byl ubit vesničany-pravdu se už dnes těžko dovíme.K lokalizaci partyzánů údajně přispěla i tehdejší americká technická novinka termovize,která lokalizovala partyzánské stanoviště dle jejich přenosných kamínek.Stratég byl asi velice špatný,když kromě Kuby vše projel.Kdo se by dnes podle něj učil nevím,když byl tak špatný v praxi.
Datum: 21. 10. 2015 19:54:03 Autor: Misustov
Předmět: Guevara
Pane Bartošík, dovoluji si vám doporučit si tuto příručku prostudovat a potom lze diskutovat o jednotlivých kapitolách, co je reálné co iracionální. Můžeme na příklad diskutovat o vhodnosti úkrytu proti minometné palbě skica číslo 4., nebo o protitankovém příkopu, skica číslo 3. Nebo o návrhu úpravy brokovnice na vystřelování zápalných lahví. V kapitole ?Boj v nepříznivém terénu? můžeme diskutovat, zda je možné ujít za noc 30 až 50 kilometrů, zda je účelné kladení min na komunikace atd. Můžeme potom rozumovat, proč jeho rady nejsou použitelné u banditů v Kolumbii, Angole, Kongu nebo Vietnamu. Styl vašeho diskutování je srovnatelný v tomto případě s keci politruckého časopisu ?Lidová armáda? to co jste předvedl je pod úroveň. Když jsem studoval americký předpis ? Gerila ve městě? tak nějak se to jmenovalo, někde jej mám, tak jsem došel k závěru, že by možná byl upotřebitelný v latinské Americe, nikoli v Evropě, autoři nerespektovali ani principy evropské architektury o absenci znalosti policejních, bezpečnostních opatření nemluvě. Po prostudování jsem konstatoval, že na teritoriu VS naprosto nepoužitelné, ale nehihňal jsem se při tom.
Datum: 21. 10. 2015 19:54:05 Autor: Misustov
Předmět: Guevara
Pane Bartošík, dovoluji si vám doporučit si tuto příručku prostudovat a potom lze diskutovat o jednotlivých kapitolách, co je reálné co iracionální. Můžeme na příklad diskutovat o vhodnosti úkrytu proti minometné palbě skica číslo 4., nebo o protitankovém příkopu, skica číslo 3. Nebo o návrhu úpravy brokovnice na vystřelování zápalných lahví. V kapitole ?Boj v nepříznivém terénu? můžeme diskutovat, zda je možné ujít za noc 30 až 50 kilometrů, zda je účelné kladení min na komunikace atd. Můžeme potom rozumovat, proč jeho rady nejsou použitelné u banditů v Kolumbii, Angole, Kongu nebo Vietnamu. Styl vašeho diskutování je srovnatelný v tomto případě s keci politruckého časopisu ?Lidová armáda? to co jste předvedl je pod úroveň. Když jsem studoval americký předpis ? Gerila ve městě? tak nějak se to jmenovalo, někde jej mám, tak jsem došel k závěru, že by možná byl upotřebitelný v latinské Americe, nikoli v Evropě, autoři nerespektovali ani principy evropské architektury o absenci znalosti policejních, bezpečnostních opatření nemluvě. Po prostudování jsem konstatoval, že na teritoriu VS naprosto nepoužitelné, ale nehihňal jsem se při tom.
Datum: 21. 10. 2015 19:57:28 Autor: Misustov
Předmět: Bartošík a Vietnam
Autor, Pan Bartošík obhajuje svoji tezi o neporažené armádě a porážce zaviněné politiky a světovým veřejným míněním pod sovětským vedením. Tato sága se nesla Německem po prohrané Velké válce, nesla se Československem po Mnichovu. Jedná se tedy o demagogii vrážení dýky do zad. Německý, rakouský voják nechtěl slyšet, že munice není z čeho vyrábět. 28. října vznikla naše republika a 30 října Honza Masaryk přestal na Pijavě střílet, protože došly patrony. Sovětský svaz přestal v Afganu válčit, nikoli proto, že na obzoru byla peresprojka, ale protože ????????? ??????. Důsledkem afganské intervence postihla stát dělníků a rolníků krize, která dopadla i na nás, Královopolská strojírna se připravila na megaprojeky pro sovětskou petrochemii ? parní reforming a po obrovských investicích do technologií se zakázky neuskutečnily. První brněnská se svými výměníky pro velmi rychlé reaktory (tehdy světový unikát) rovněž. Kdyby nechali v Afganu status quo, to je krále králem, tak by byl klid, vítězství pravdy a lásky by se nekonalo, štampgastři z lumpenkavárny by se angažovali v SSM, brigádách socialistické práce a SČSP. ?Obdobná byla situace ve Vietnamu, kde ale byl černým Petrem strýček Sam. ? Předesílám [1], Vietcong zničen nebyl, jeho deklarované ztráty jsou odbobné ztrátám britského obchodního loďstva, které podle Goebese byly třikrát vyšší než byla celá tonáž obchodního loďstva. Autor medituje, co by bylo, kdyby. Ke své argumentaci vychází z údajů QF17, bohužel argumentuje s údaji, které se mu do dokazování hodí, ostatní jako by neexistovali (ostatně to děláme ve větší, nebo menší míře všichni). Autor na příklad nehodnotí finanční náklady na celkovou tonáž svržených pum, která byla 4x větší než tonáž pum svržených na Německo, jejích výroba něco stála, rovněž jako doprava na cíl z Okinavy, nebo dokonce z Guamu. USAF nesneslo rekord bombardování na dálku britským Vulkánem, holedbalo se, že náklady se Spojených států dopravují nikoli nauticky, ale letecky. Vyprazdňování státní pokladny bylo úměrné sebevědomí USAF. Pořizování, údržba bojové techniky, korupce, o které se nám ani nesní, těžce doléhala na daňové poplatníky. Toto je zlomek nákladů, které americkou ekonomiku tlačily na dno. ?Můžeme konstatovat, že realizace představ pana Bartošíka o vyhlášení válečného stavu a oficiálně tam postupné vržení skoro všechno co v armádě má, by dopadlo tak, že perestrojka by se nekonala v Sovětském svazu, ale ve Spojených státech. Toto ale není všechno, Američana může vyštengrovat útok na Pearl Harbor, nebo 11. září, byly to útoky na jeho zem, ovšem Vietnam jej zajímal přesně tak, jako zajímalo Francouze Československo v roce 1938. Vietnam byla zajímavá kausa pouze těch 70 rodin, co vládnou Americe. Těch 300 000 raněných, téměř devět milionů navracejících se veteránů a pozůstalí po 50 000 padlých nemohly oplývat nadšením a chválou amerického establishmentu[2]. Smrt na bojišti vypadá jinak, než je líčena v ?Sedmi spravedlivých? a jiných westernech. Vojáci ve Vietnamu byli vystaveni pohledu na zranění a umírání spolubojovníků i protivníka, otevřená velká zranění, nářek umírajících. Strach se zbraní vyvolával smrtelnou úzkost, člověk, který si nebyl jist svým životem, byl sužován neustálým napětím. Neustále se snažil předpovědět způsob a čas svého skonu. Čyřicetistupňové teploty, stoprocentní vlhkost, flora džungle, neprostupnost a neprůhlednost houštin, vzdálenost ukrytého protivníka nikoli v desítkách metrů, ale metrech, nášlapné a padající nástrahy, samostříly, to včetně únavy, vyčerpání vyvolávalo efekt [BSR] BOJOVÁ STRESOVÁ SITUACE, který se projevuje typickými potížemi: Agresivita; Úzkost; Apatie, Kolísání tělesné teploty; Poruchy zadržování stolice/moči; Křeče; Roztěkanost; Deprese; Nechutenství; Únava; Poruchy v řeči; Potíže s paměti; Výkyvy nálady; Zvracení; Nutkavá činnost; Ztráta pudu sebezáchovy; Sebepodceňování; Únik před skutečnosti. Důsledkem tohoto stavu jsou drogy a alkohol, jejichž prostřednictvím se postižený snaží aspoň na chvíli uniknout realitě. Tyto symptomy vzbudily ve Státech nepokoje, napětí. Mladí muži odmítali dávat krev a život za takové kreatury, kterým nešlo o vlast, ale pouze o peníze. Proto, padesát tisíc Američanů emigrovalo a dvanáct tisíc dezertovalo. Jsou lidé, kteří se rozčilují, že za těchto podmínek připustila americká generalita vyvěšení vietnamské vlajky ? O TEMPORA O MORE. ? Že toho využil propagačně bolševik? Byl by blbej, aby ne, když se věšel Slánský, tak toho propagačně využívali američtí lidoprávníci. Proti této špinavé válce dokonce protestoval i geniální vynálezce humanitního bombardování- nemám na mysli Reichsmarschall und Oberjäger Hermanna Göringa. ? Lze konstatovat, že špatné parametry tomuto mači dali politici - McNamara a jeho kumpáni, prohráli ji vojáci[3]. Podle Clausewitze je porážka definována opuštěním bojiště, což politici musí brát s kyselým obličejem pouze na vědomí. ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????? [1] Dal jsem dotaz svému textilnímu údržbáři vietnamského původu, co ví o vyhlazení vietcongu Američany, mluví perfektně česky a slíbil, že to prověří, následně oznámil, že jeho otec znal mnoho lidí z vietcongu a vyhlazení se nezakládá na pravdě. Je to tedy ekvivalentní dnešní zprávě, že US usmrtili 20 000 ISIS, z 9000 ISIS včera deklarovaných. [2] Seznámil jsem se pouze s málo Američany, avšak dva z nich jsou vietnamští veteráni, tedy vím, o čem píšu. [3] Viz 16. 10. 2015 21:12:12 Autor: Misustov, Předmět: Pan Bartošík
Datum: 22. 10. 2015 23:09:14 Autor: Mirek
Předmět: Sovětský Hurvínek v Afghánistánu 1979?1989
Tak jsem se dozvěděl od " odborníka", že v Afghanistánu se SA živila konzervama a potřebu dělali vojáci kolem sebe. Dále, že za WW II Ukrajinské fronty tvořili Ukrajinci ( dle stejné logiky Běloruské fronty tedy obyvatelé Běloruska, Volchovský front obyvatelé Volchova) Že se příslušníci RKKA v létě 1944 pod Waršavou a u Sandoměře bavili volnou zábavou( asi si vybírali dovču). Ale zaboha netuším, co má společného Che Guevara s Afghanistánem 1979-1989)
Datum: 23. 10. 2015 00:00:34 Autor: QF17
Předmět: Pro Mirka a další slušné
Přiznám se, že se diskuze začínám bát. Nějaký Che a další pohrobci mají mít "místo" pro referát jinde. Minulý týden jsem se vracel od Norimberk domů a prohlížel si vojenskou základnu USA ... moc hezký, vorsicht a ostanatý dráty i semafory. Pokusím se odpovědět na další ... tuším, že pan Bartošík čeká :-)
Datum: 23. 10. 2015 08:22:43 Autor: QF17
Předmět: Poláci ve wehrmacht
Pane Bartošíku, nevím jaké internetové vyhledávače užíváte, ale možná jsem měl štěstí a našel několik odkazů na Poláky bojující na straně nacismu. Proč vlastně ne, když Polsko bylo polofašistický stát- Zde odkaz jeden z mnoha: http://www.panzernet.net/php/index.php?topic=3438.0 + Pro zajímavost ještě tenhle: http://zoom.iprima.cz/clanky/slovaci-nemci-valku-zacali-soucasne
Datum: 23. 10. 2015 16:32:56 Autor: Andrea
Předmět: Q17
PL nebylo polofašistický stát, maršál Pilsudský byl jen vojenský diktátor de facto, nebyl žádný fašista ani na způsob Mussoliniho , a již vůbec ne á la Hitler.
Datum: 23. 10. 2015 18:08:52 Autor: QF17
Předmět: Itálie, Polsko a další fašistiské režimy
Fašistické prvky: Mussolini vytvořil korporativní režim, tzn. v čele každé instituce musel stát fašista. Dlouho zde přežíval. Mussolini podlehl nacistickému stylu Hitlera a stal se jeho pomocníkem. Do r. 1929, kdy Mussolini podepsal lateránské dohody, nebyl jeho fašismus plně chápán (byl chápán jako silný režim). V r. 1924 na návštěvu Říma přijel i Beneš a s Mussolinim jednal. Z historického hlediska italský fašismus zažehl růst fašistických hnutí v Evropě. Na přelomu 20. a 30. let se zrodil polofašistický režim v Polsku ? v čele maršál Pilsudský. Opíral se o staré tradice Polska, o zemědělskou složku národa a o úlohu polské armády v boji proti sovětům na počátku 20. let. Polský režim si s sebou nesl i stopy starého polského mýtu ? hlavně lidé z východního Polska zažili caristickou krutovládu (vyrostli ve zvláštním typu antisemitismu). Další typ fašismu vznikl na poč. 30. let v Rakousku ? v čele Engelbert Dollfuss, byl orientován proitalsky. Když Němci začali usilovat o nacizaci Rakouska, tak protože Dollfuss nechtěl opustit proitalskou orientaci, byl na něj v pol. 30. let spáchán atentát. V souvislosti s jeho smrtí je zvláštní okolnost ? Mussolini, když viděl, že Němci proti Dollfussovi začínají spřádat úkladnou vraždu, nezasáhl, protože si Němce nechtěl rozzlobit. Fašismus byl i v Portugalsku ? generál Antonio de Oliveira Salazar; ve Španělsku ? generál Francisco Franco. Ve 30. letech se fašismus usadil v Řecku ? plukovník Joannis Metaxas. Dále byl zakotven v Bulharsku ? král Boris III., v Maďarsku ? Mikuláš Horthy, v baltských republikách před jejich sovětizací. Jedinou demokratickou zemí ve střední Evropě v této době bylo Československo. + Snad je tenhlo dostatečný a srozumitelný důkaz. zdroj. dějepis.info
Datum: 23. 10. 2015 22:42:36 Autor: QF17
Předmět: Paní Andreo ...
Uznávám vás jako dobrého diskutéra a jsem rád, že občas napíšete článek vhodný k doplnění a diskuzi, ale nebylo by na škodu si ověřit pravdivost informací od CNN a BBC. :-)Shalom aleikhem
Datum: 24. 10. 2015 22:31:10 Autor: K.Bartošík
Předmět: QF 17
Pane QF 17,zde Vám zasilám dokumenty,s kterých jsem čerpal.sem čerpal http://www.panzernet.net/php/index.php/topic,3357.0.html/topic,3357.0.html, https://www.youtube.com/watch?v=oVZjyyAE-78#t=1622 http://www.valka.cz/clanek_12.html Timothy Snyder:"Krvavá země" www.militaria.cz Zde archiv písemné formě militaria č.1 červen 1991:Stanislav A. Ausky:Dobrovolectví, kolaborace nebo zrada ? http://nassmer.blogspot.cz/2014/05/dobrovolnici-ve-waffen-ss.html http://www.ustrcr.cz/data/pdf/pamet-dejiny/pad1004/022-041.pdf Andrzej Paczkowski:"Půl století dějin Polska 1939-1989" Fakta a svědectví 6/2010
Datum: 24. 10. 2015 23:19:08 Autor: K.Bartošík
Předmět: Poláci ve zbrani proti spojencům
Co takhle použít i jiné zdroje, než vládnoucí českým jazykem.¨ Třeba by něco vydaly o NSZ,německém důchodu pro býv.ministra vlády Polska, atd? ( oněch cca 120 000 zajatých státních příslušníků předválečného Polska vynechávám)
Datum: 24. 10. 2015 23:34:17 Autor: Mirek
Předmět: K.Bartošík
Omlouvám se za "zmaštěného" autora předchozího příspěvku. Chybička se vloudila neúmyslně.
Datum: 25. 10. 2015 09:24:08 Autor: QF17
Předmět: Poláci ve wehrmacht II
Originál: http://www.axishistory.com/axis-nations/137-germany-military-other/foreign-volunteers/5406-poles-conscripted-into-the-wehrmacht + Nechápu, proč někdo obhajuje Poláky, o tomto národu nemám dobré mínění. Pane Bartošíku, děkuji vám, protože jsem si koupil na základě naší diskuze o Vietnamsko-USA válce knihu. Jmenuje se: Vymaňování USA z vietnamské války. Škoda, že jsem o knihu o SSSR-Afghánské válečné operaci přišel.
Datum: 25. 10. 2015 15:12:10 Autor: K.Bartošík
Předmět: QF 17 a Mirek
Pane QF 17,já jsem své mládí prožil nedaleko Polských hranic a Poláci mi jako národ neublížili a nic špatného neudělali.Za to jsem jako student zažil 21.8.1968 a tehdejší okupaci naši země a od této doby nemám dobré mínění o SSSR a ani dnešních politicích Ruska.O Afghanistánu jsem četl tyto knížky: Jiří F. Šiška: "Prokletá válka - Afgánistán - moskevský Vietnam",Oleg Sarima,Lev Dvoreckij:"Afghanský syndrom", Christopher Andrew, Oleg Antonovič Gordievsky:"KGB Důvěrná zpráva o zahraničních operacích od Lenina ke Gorbačovovi" Pro Mirka, NSZ může vyložit jako Nejvyšší státní zastupitelství, Národní srovnávací zkoušky a pod.O německém důchodu pro býv.ministra vlády Polska,neznám-uveďte jméno.Za to znám Polského ministra obrany,který byl maršálem SSSR K.K.Rokossovski- patřil k polské šlechtě,polský moc neuměl,ministrem se stal na vlastní žádost, na všechny velitelské posty polské armády, jmenoval několik tisíc ruských důstojníků-za což jim jsou Poláci dodnes vděčni.Též vím, že ve dnech 12-19.července 1945 bylo na Polsko-Litevské hranici u městečka Auhustów příslušníky NKVD povražděno 532 polských občanů,s důvodu,šlo údajně o zajištění bezpečnosti nedaleké železniční tratě,po které putoval J.V.Stalin na konferenci do Postupimi.Jednalo se o největší masakr civilního obyvatelstva v Evropě v období mezi 2.světovou válkou a vypuknutím válečných kofliktů v bývalé Jugoslávii na konci 20.století.Vynikají cí zdůvodnění-viďte.
Datum: 25. 10. 2015 17:10:14 Autor: Václav
Předmět: Pan Bartošík - dotaz
"Za to jsem jako student zažil 21.8.1968 a tehdejší okupaci naši země a od této doby nemám dobré mínění o SSSR a ani dnešních politicích Ruska". o dnešních politicích Ukrajiny máte zajistě dobré mínění.
Datum: 25. 10. 2015 19:07:45 Autor: Mirek
Předmět: K. Bartošík
NSZ- Narodove sily zbrojne ( Brigáda se účastnila bojů proti RKKA v sestavě sboru Feldhernhalle) Leon Tadeusz Kozlowski (1892 - 1944 premier Polska 1934-1935)
Datum: 27. 10. 2015 15:02:01 Autor: K.Bartosik
Předmět: Pan Vaclav- odpoved
Ma odpoved se tykala SSSR a Ruska.Za tim si stojim.Az bude debata o Ukrajine-vyjadrim se. Btw.Omlouvam se za pravopis pisi to s tabletu.
Datum: 27. 10. 2015 15:02:01 Autor: K.Bartosik
Předmět: Pan Vaclav- odpoved
Ma odpoved se tykala SSSR a Ruska.Za tim si stojim.Az bude debata o Ukrajine-vyjadrim se. Btw.Omlouvam se za pravopis pisi to s tabletu.
Datum: 06. 11. 2015 14:48:38 Autor: Misustov
Předmět: Kam patří článek o Guevarovi
Militarie jsou vojensko-historický občasník, proto se na rozdíl od QF17 domnívám, že tam nějaký Che patří, ovšem nepatří do eseje o Hurvínkovi. Nepatří tam ani příspěvek ?Proč asi mlčí? pana J. Kolouška, a to ani do Militarii, článek totiž neobsahuje ani nástin militarní, nebo alespoň historické problematiky. Jako první diskutující napadá ostatní, že ?U tohoto článku mi ale schází vyjádření odborníků na kritiku USA. Zde se můžou vyjádřit k svému protěžovanému Rusku,? to je logika jako hrom. Medituje dále: ?pokrytecké Rusko, které nikdy neuznalo právo na sebeurčení desítkám národů na svém území? Že na takové právo čekali na příklad Turci, aby případně vyvraždili Armény, na dálném východě čekali na svoji příležitost samozřejmě Číňané, Japonci, nyní Američané. Národ, jehož jazyk používá pan Koloušek, nikdy neposkytnul právo na sebeurčení Sudetským Němcům, Hanákům, Šlonsňákům, Valachům, Záhorňanům, Horňanům, Dolňánům, Zálužanům, Prajzům. A to se pan Koloušek vůbec nestydí a jenom žasne nad zlobou a nenávisti. Protože jedna pisatelka se mě nažila urazit jako, že jsem politruk (přitom se urazí, když ji následně hodnotím jako pannu) tak patřím ke stejné svoloči. Nenávist je mravní defekt, musím se tedy ohradit. Navrhuji si vyhodnotit kolik je ve článcích Misustova, nebo QF17 v uplynulých, na příklad pěti letech pozitivních hodnocení Spojených Států a naopak, kolik je pozitivních hodnocení Ruska ve článcích paní Kostlánové, nebo nějakého jiného pravdoláskaře. Takové srovnání může být určitým měřítkem mravnosti ale i plasticity myšlení. ?Zažraná nenávist asi bude někde jinde, než ji lokalizuje pan J. Koloušek. K jeho meditacím o mezinárodním právu, Ukrajině a Krymu odkazuji v poznámce [1] na názor australského diplomata.? Mírek, ve svém příspěvku se přiznává, že zaboha netuší co má společného Che Guevara s Afganistanem, já navíc netuším co má společného s Afganistanem ten malý rošťák Hurvínek, vždyť nebyl ani ve Svazarmu, ani v pionýru. Dělání potřeb kolem sebe stojí také za zmínku. Toto je předmětem hygienické péče všech armád a velitelských stupňů, počínaje veliteli družstev a vzpomeňme si na Švejkova latrinen generála. V polních podmínkách se to řeší vyhloubením jamky feldšpátkou, co však dělat, když je terén skalnatý? Řešením by bylo použití 100g TNT, zde by ale bylo nebezpečí demaskování a létajícího kamení. Taková rota po vyvedení z boje, při odpočinku by mohla mít při dělání potřeby v důsledku dopadajících šutrů větší ztráty, než za boje, to ovšem taková malá pionýrka, která má poznatky pouze z latríny na pionýrském táboře nemusí kapírovat. [1] BÝVALÝ ZAMĚSTNANEC VELVYSLANECTVÍ AUSTRÁLIE V MOSKVĚ GREGORY CLARK. Bývalý diplomat vzpomíná, že v dobách SSSR připomínal východ Ukrajiny ?malé Rusko". ?Bylo naprosto jasné, že mnozí budou chtít určitou autonomii poté, co se kyjevská vláda začala hroutit", poznamenává Clark. Jako příklad je možné podle jeho mínění uvést to, že většina místních obyvatel nehledá záchranu na ukrajinském území, ale v Rusku. ? Clark, který navštěvoval Krym v sovětské době a který tam byl v srpnu 2015, přiznává, že poloostrov byl ?absolutně ruským" v době SSSR a zůstává ruským i dnes. Poznamenává, že kyjevské vládě se nepodařilo dosáhnout zvláštních úspěchů v popularizaci ukrajinského jazyka na tomto území. ? Kromě toho, dodává bývalý diplomat, Moskva má i právnické argumenty považovat Krym za ruský: rozhodnutí Chruščova předat poloostrov Ukrajině v roce 1954 bylo nezákonné, protože Nejvyšší sovět SSSR neměl právo ho ratifikovat. ? Podle jeho slov může být taková situace spojena s připojením Krymu k Rusku. Clark zdůrazňuje, že historicky byl poloostrov vždycky součástí ruského území. ?Když se v roce 1991 Sovětský svaz rozpadl, měl být Krym automaticky vrácen Rusku. Jeho odebrání v roce 2014 bylo nevyhnutelné a pro většinu to byla vytoužená událost", zdůrazňuje komentátor. ? Clark poznamenává, že jestliže přijmeme hledisko Západu, obviňujícího Rusko z porušení mezinárodního práva v případě připojení Krymu, tak potom je nepochybně vinen i Západ svými zásahy do kosovského konfliktu. Přitom on zpochybňoval suverenitu Srbska cestou bombardování, zatímco v Krymu bylo provedeno referendum.
Datum: 06. 11. 2015 19:16:50 Autor: Andrea
Předmět: Misustov
a)nehodnotím RF,kde mám přátele,ale současnou Putinovu fašistickou diktaturu ( ad vaše : Kolik je pozitivních hodnocení Ruska ) c)Hurvínek zjevně nebyl v Pionýru, a protože nebyl Svazák, nebyl ani ve Svazarmu, jinak byste se s ním jako politruk setkal d)máte krátkou pamětˇ, nejdříve jste mne zesměšnil vy, a teprve poté jsem vás nazvala politrukem e)latríny a malá Pionýrka, přečtěte si nějaké ruské knihy o ruské okupaci Afghánistánu, a zjistíte, že ruské jednotky nepotřebovaly TNT k hloubení latrín ve skále, po skalách se plazila jen komanda, SU jednotky se válely podél silnic s hlínou, většina jich hnila podél silnice na severovýchodě mezi Kábulem a Termezem f) Vaše znalosti o Krymu jsou smutně naivní, žijete v ignoranci. Gregory Clark byl levičák, rusofil,diplomat v MOW koncem Chruščovovy éry, pacifista, jenž vyřvával Pryč s US , atˇžijí severovietnamští bolševici. Dezinformujete jako Břetislav Olšer - Chruščov Ukrajině nepředal Krym, je to jen fáma vymyšlená Rusy.Chruščov v 2/54 nebyl v postavení, aby Krym mohl někomu dávat, vládl sedmičlenný výbor, a Chruščov nebyl Ukrajinec, ale Rus. Na Krymu nejsou jen Rusové, ale i Krymští Tataři a Ukrajinci, a ne všichni zdejší Rusové chtěli pod RF - Putinovo referendum na Krymu, vy jste naivní, najděte si ruské video s pluk. Girkinem "Strelkovem " v TV , jenž toto referendum sám organizoval, nad svojí naivitou poté zaplakáte. Východní Ukrajina - většina Rusů nehledala spásu v RF, ale jen menšina z nich v tzv. Putinově pasové anexi s vidinou pohádkového života v RF, dále na východní Ukrajině je ukrajinské etnikum mluvící rusky, které se hlásí k Ukrajině, a část ruského etnika, která se rovněž hlásí k Ukrajině, zejména s vidinou, že spadnou pod EU.
Datum: 07. 11. 2015 21:47:56 Autor: QF17
Předmět: Politruk
Opravdu jsi byl Misustove u armády politrukem??? :-) S tímhle druhem idiotů jsem měl velké problémy a nějaký Pavelka se zasloužil o mé nasluhování vojny 34 dní a další postihy během základní služby. + A teď něco k armádě USA co napadla Vietnam. Necelý den před evakuací velvyslance G. Martina se dvorku před ambasádou objevil transparent s nápisem: "Zhasněte světlo na konci tunelu, až budete odházet". Tento nelogický vzkaz připomíná výrok generála Westmorelanda z konce roku 1967, který-povzbuzen úspěchy americké armády -prohlásil, že vidí světlo na konci tunelu. + Kolik světel vidělo mnoho generálů USA na konci tunelu v různých válečných operací a pak po neúspěchu stáhlo "vocas" mezi nohy. Chruščov byl sice Rus, ale nic to nemění na faktu, že referendum bylo a proběhlo na Krimu legálně. Ano, chyběli tam šašci z EU či USA, kteří mají patent na "demokracii". Když se bavím s Němci, jaký mají názor na běžence ... tak sahají po kvéru. Sranda byla, když jsem jim řekl, že jestli mají málo, tak jako bonus mohou očekávat 300 až 500 tisíc Ukrainců co legálně většinou nelegálně žijí u nás. :-) To vyvalili oči ....
Datum: 10. 11. 2015 12:12:35 Autor: J.Koloušek
Předmět: Misutov
Delší dobu jsem nechápal,proč Misutov je takový "skvělý "diskutér.Dnes to už plně chápu.Jako bývaly politruk má k tomu velice dobrou průpravu-vždyť jistě začínal jako mladý agitátor a je tudíž kdykoliv a cokoliv zdůvodnit.Na rozdíl od něj jsem obyčejný pracující občan téhle republiky. Mám ovšem své vyhraněné názory na některé věci. Jsem Havlista,pravdoláskař, kosmopolitní liberál, příznivec federalizace Evropy. Jsem hrdý příslušník běsnící pražské kavárny, majdanista a pod..Předně zdůrazňuji, že zcela chápu všechny, kdo diskusi s Misustovem předčasně ukončili - toto je i můj na dlouhou dobu poslední výměna názoru s neomylitelným Misutovem..Proto že stylem jeho diskuze pokud nemá argumenty je oponenty pourážet,překroutit fakta ,tak aby vyzněly v jeho prospěch.To je také jeden z důvodu,proč se do dikuzí zde zapojuji jen minimálně.. Zatímco on je světový formát, ostatní nevidí dále,než na špičku nosu.Jak už zde někdo napsal vždyť Vy opravdu vaříte jen z vody. Dle Vašeho názoru a Vašeho spojence QF17 je jediná země,která se může bránit pouze Rusko (potažmo SSSR). Ostatní země,které se chtějí bránit,jsou pouze imperialistické země a jsou to zaprodanci USA,pokud požádají o pomoc při obraně své země. Je třeba si uvědomit jednu pravdu:"Rusko neosvobozuje,Rusko pouze obsazuje. Dle obou pánů je Rusko země lásky a porozumění, to vědí všichni, hlavně ta stovka miliónů obětí jeho ideologií... A taky tam mají tu pravou svobodu slova a vůbec, je to super země, třeba Moskva má hodně miliardářů :))) Ještě jsem neviděl zemi, kde Rusové vnucovali svojí totalitu, aby to danou zemi nestálo bídu a utrpení. Pokud některý z obou zastánců tohoto takovou zemi zná, rád se nechám poučit.Obávám se, že slovo "nezávislý" ve slovníku putinistů nefiguruje. Oni takovou myšlenkovou kategorii totiž vůbec nechápou/neuznávají: lidé (popř. organizace, státy) jsou pro ně buď podřízenou součástí celku, nebo stojí mimo něj, a tím pádem jsou apriori podezřelí. Proto to všemožné omezování nezávislých médií, skutečné opozice a svobodné občanské společnosti vůbec. Není divu, že ve stejném duchu se Kreml chová i vůči menším zemím. Vážně nezávidím Estoncům, Litevcům a Lotyšům. Nejvíce mne Misutov pobavil s výroky,co údajně pravil BÝVALÝ ZAMĚSTNANEC VELVYSLANECTVÍ AUSTRÁLIE V MOSKVĚ GREGORY CLARK-přičemž své argumenty čerpal s proruského webu http://cz.sputniknews.com.Na tom to webu je asi tolik pravdy jako v Rudém právu před rokem 1989. Co chtít po zemi,kde je opoziční politik rituálně popraven kousek od sídla rudého cara a kde hned vedle toho samého sídla vystavují mumii masového vraha jako by to byl nějaký světec? Věřím,že i Krym si pod vládou Vladimíra Vladimirovič projde stádia budování socialismu, kterými jsme si pod dohledem rusáckých okupantů taky prošli: 1. dohnat a předehnat 2. neztratit krok 3. neztratit stopu
Datum: 10. 11. 2015 16:41:23 Autor: Misustov
Předmět: to QF17
Nejprve a tvůj dotaz odpovím dotazem, viděl jsi, nebo slyšel, že by voják základní služby a ještě nestraník mohl být politruk? Kdybys neměl s nimi problémy, tak bys byl rarita. Politruk byl ve společenské hierarchii ozbrojených sil, tedy nejenom v ČSLA, ale i vojsk MV, PS skutečné dno, Příslušníci ozbrojených sil, pokud se jej nebáli, tak se alespoň štítili. Jak došlo k tomu politrukovi. Ustaranou matku Andreu jsem nazval pannou. Proč? 12.10 015 jsem poznamenal: ?ten můj protějšek je vzteklý jako sepie, navíc v neděli odpoledne, kdy se ženy zpravidla věnují svým rodinám, dětem, vnukům, nebo intimnostem.? Ona na to nereagovala, usoudil jsem proto, že je stárnoucí virgo, což byly neprovdané osoby ženského pohlaví z vyšších kruhů, i u panovnických dvorů, nikoli však všechny, žena Božena takto titulovaná není, přesto, že povila Oldřichovi, knížeti českému syna, kterému dala historie čestný titul ?Moravský Achiles?. Tyto virgo- panny, krom dělání ostudy se mohly zaplést s kýmkoli u dvora, vrchním hofmistrem, dvorním šaškem; stájníkem; komořím; maršálkem; šenkem; ceremonářem¨; stolníkem; lovčím; pořád se jim říkalo panna, pokud se nevdala. Urazil bych ji, kdybych ji nazval Virgo intakta, tedy neprovdanou ženu, které se muži zdaleka vyhýbali, a než by si s nimi něco začínali, tak raději jeli na křížovou výpravu. Protože mě autorka chtěla vskutku urazit, tak si vybrala výraz, na rozdíl ode mě ze zadní části spektra a vybrala výraz politruk, (ekvivalentem pro ženu by byla ?mrcha, čubka?, co kdybych to adekvátně použil) což je vskutku urážka, kterou ale považuji za tak vzdálenou, jako bod v nekonečnu. Tedy hvězda Aldebaran v souhvězdí býka mě vzrušuje více, než nějaká nadávka od osoby, jejíž vystupování si s polirtuckým nezadá. Atributem politruka je Nenávist; demagogie; nekompromisnost (pravdu mám jenom já); absence logického myšlení. Pokud někomu nějaká tato vlastnost chybí, tak nemůže být certifikován jako politruk. Paní Kostlanová jich má však nadbytek. Takové kreatury nejsou jenom monopolem bolševiků, ale vyskytují se i v jiných ideologiích, na příklad demokraté; Pravdoláskaři; lidoprávníci; Vyznavači americké světovlády; stoupenci evropských hodnot humanity, atd. ?Vyznání QF17, že s ní rád diskutuje, mě vyprovokovalo, abych se podíval, jak reagují na její články čtenáři na jiných Webech, některé diskusní příspěvky, (ne všechny) uvádím v poznámkách[1]; ?Prý moje znalosti o Krymu jsou smutně naivní, následuje poučení, že mnou citovaný Gregory Clark byl levičák, tedy podle autorky méněcenný, jakpak ale hodnotí autorku jiní čtenáři, viz poznámku [2]. Gregory Clark na rozdíl od Kostlanové inteligentní, vzdělaný Anglosas, který si prohlédnul historické mapy a zjistil, že Krym, včetně levého břehu Dněpru byl konce osmnáctého, do poloviny dvacátého století uváděn jako ruský. Prý ?Chruščov Ukrajině nepředal Krym, je to jen fáma vymyšlená Rusy. Chruščov v 2/54 nebyl v postavení, aby Krym mohl někomu dávat, vládl sedmičlenný výbor? Přitom neví, že vrcholným orgánem v SSSR byl de jure nejvyšší sovět, tehdy pod vedením Klimenta Jefremoviče Vorošilova Rusa narozeného tehdy v Rusku, Jekatěrinburské gubernii, ukradené Ukrajinou ? dnes Luhanská oblast. De facto vládnul UV KSS pod vedením tehdy Chruščova, a Chruščov byl v postavení, že mohl dát kohokoli utratit. Důvod přesunu byl zdůvodňován nikoli etnicky, ale ekonomikou, (voda,energie) obdobně jako přesuny v jiných částech SSSR. Žádná sedmičlenná chunta neměla právo parcelovat teritorium, nehledě k tomu, že v této chuntě byl Kagan, Vorošilov, Beria, Malenkov (nahrazen Žukovem) hlavní slovo měl Chruščov. ? Doporučení Kostlanové, abych si přečetl nějaké ruské knihy, o okupaci Afganistanu neakceptuji, problematiku si prostuduji z odborných vojenských periodik, tendenční ?-čoviny jsou tak pro Kostlanovou. Byl jsem tam za monarchie, vím, jaké tam jsou ?silnice?. Smrad z exkrementů je tam všudypřítomný, oni to tam suší a topí s tím, měl jsem tam pocit, že cítím zápach kobylinců a exkrementů vojsk Alexandra Velikého. ? Největším tajemství je neustále otázka jak se dostal Hurvínek do Afganistanu, že nebyl v SSM a proto nemohl být ve Svazarmu, něco naznačuje o kvalitě čehosi, myšlenkový postup to ale neobjasňuje, byl jsem toho názoru, že by k tomu mohl říci něco psychiatr, tuto představu podporuje názor čtenáře na jiném Webu [3] Název článku je adekvátní jinému článku naší autorky ?Svatá Trojice - František, Obama, Putin? jehož hodnocení čtenářem můžeme extrapolovat do ?sovětského Hurvínka v Afganistanu? [5] ???????????????????????????????????????????????????????????????? [1] Čím víc hoří koudel u zadku americkým demokratizátorům, tím větší aktivitu vyvíjejí jejich patolízalové na poli propagandy. Mílá slečno Kostlánová, musíte se víc snažit!! [2] Paní autorko, máte-li (jak o sobě píšete) skutečně doktorát z mezinárodního práva, pak bych očekával, že budete o mezinárodních událostech psát aspoň trochu objektivně a vyhnete se polopravdám, neúplným účelovým a zavádějícím zmínkám a nebudete mít jednostranné myšlení. Co odstavec, to perla demagogie a na vyjádření k něčemu takovému je tady moc málo místa. A bylo by to ve Vašem případě stejně nejspíš úplně zbytečné a marné. S článkem absolutní nesouhlas. [3] Bože, již se jděte léčit, vy vzdělaná osobo! [4] Proč vlastně tři nesourodé osoby nazýváte Svatou Trojicí? V článku to ani blíž nerozvádíte, není zde souvislost
Datum: 10. 11. 2015 20:58:24 Autor: QF17
Předmět: A jaj Misustove
Opět jsi starý lišáku vařil z vody:-) Jo jo, Koloušek již nebude přidávat své uvědomělé myšlenky na zdejší web. Jaká to škoda .........
Datum: 10. 11. 2015 21:41:58 Autor: QF17
Předmět: Migrace a ekoběženci
Ráno i večer je věčné téma na německých tv programech o ekoběžencích ze Syrie či Afghánu. Pouštím si tv ráno než jedu do zaměstnání a beru to jako nekonečný sitkom :-). Večer se vše opakuje a opět zábava. Dnes naštěstí byl jako hlavní program vysílání neboštík H. Schmidt. Ovšem, mám pro všechny pravdoláskaře, Havloidy, sluníčkáře a další pomatence jedno doporučení. Nahraďte ty ekonomický běžence z rozmlácenýho Iráku, Afghánu, Lybie či Syrie, kde řádila demokracie v podání NATO-USA-EU a odstěhujte se do zmíněných států se svými rodinami a obdělávejte minová pole a konvertujte k islámu.
Datum: 10. 11. 2015 22:36:20 Autor: andrea
Předmět: Misustov
Nemám pro váš slovní průjem slov, ale napsala jsem na idnes asi 673 článků, takže pro váš výběr byste našel i horší nadávky, které by vaši staromládeneckou nenávist uspokojily - snad si nemyslíte, že přestanu psát jenom proto, že mi bolševici a misustové spílají, někteří v emailech i anonymně vyhrožují - ale jsou ale i tací, kteří mi děkují za informace, včetně vojenského historika, který mi post factum poslal své cenné osobní materiály k Janu Masarykovi, jsem v kroužku přátel generála Petra Pavla, ruských demokratů a US přátel Thomase Jeffersona,děkují mi čtenáři ze zahraničí - antimisustové, dostávám pozvání od ambasád( jen ruská stále nic, od ní čekám bombu pod auto ). A k tomu US patolízalství, pane politruku Misustove, toto klasické obvinění nejen od vás je pro mne komické, byla jsem administrátory vyhozena z US politického fóra, na kterém jsem psala 8 let, než jsem přešla na idnes s tím, že jsem protiamerická extrémistka, tolerovali mne ale dlouho. Takže pane Misustove, pod jakým pseudonymem mně na mém blogu spíláte a urážíte - upřímně, ani to nechci vědět.
Datum: 10. 11. 2015 22:51:48 Autor: Fero
Předmět: Migrace
Kde jsme to dopracovali s tou demokracii - k milionum uprchliku, kteri celou Evropu polozi. Gratuluji - znicit tento kontinent se komunismu nepodarilo, ale demokracie to dokazala.
Datum: 11. 11. 2015 09:35:37 Autor: Misustov
Předmět: Andrea
?Takže pane Misustove, pod jakým pseudonymem mně na mém blogu spíláte a urážíte - upřímně, ani to nechci vědět?. Tady končí srandičky, musím vás zklamat, ale na Váš blok jsem se podíval tento týden po prvé a vybral jsem si citace, které se hodí k tématu Hurvínka. Nicky používám velmi, velmi zřídka, ve styku s vámi nikdy, rovněž tak při kritice. ? Minulý týden jsem byl na promoci své vnučce, která studovala v Province, shodou okolnosti si vybrala mezinárodní právo, když se nahodí nějaké téma, tak mluví, mluví, při čemž čerpá s francouzských realií, a já si tak mlhavě představuji co je frankofonost, ve vašem případě to bude asi chiméra. ? Že Americe moc neholdujete, jsem pozoroval dávno ? k vašemu protiamerickému článku jsem kdysi pronesl poznámku ?chtěl bych být americký indián?. Ten vyhazov nebyl z důvodů protiamerických, Američané jsou podle mých zkušeností v těchto věcech velmi tolerantní, nevztahujte to na sebe ? jsou alergičtí na podrazy. Výčet Vašich činností je úctyhodný, neštimuje, ale s klasifikaci ustarané matky. Zmiňoval jsem se, že oslovení politruku je ekvivalentní s oslovením čubko.
Datum: 11. 11. 2015 11:22:54 Autor: Leonid Křížek
Předmět: Dámy a pánové, chlapci a děvčata!
Domnívám se, že k tématu "Sovětský Hurvínek v Afghánistánu" už bylo řečeno vše a že diskuse začíná zabíhat do osobních invektiv. Takže ji pod tímto článkem ukončuji.
Přidat komentář

Diskuse k tomuto článku byla uzavřena.

Vyhledávání

Foto týdne

Výročí: 25. března 1945 proběhl letecký útok na Prahu.

Výročí: 25. března 1945 proběhl letecký útok na Prahu.


Recenze týdne

 Kordy a rapíry z českých sbírek 16. - 18. století II. díl

Kniha volně navazuje na první díl, vydaný roku 2018.