logo-militaria.jpg, 41 kB
logo-militaria-2.gif, 9 kB

Tématický server
z oboru vojenství

logo-elka-press.gif, 3 kB

Europarlament vybízí k zákazu nožů

Další absurdní návrh z EU

Rozsáhlá zpráva výboru pro terorismus, která mj. vybízí k zákazu nožů, schválená nedávno plenárním zasedáním Europarlamentu, je  věc, která děsí miliony lidí, skauty nebo turisty, co si otevírají na túře nožíkem konzervu, kluky s "rybičkou", přes myslivce, kteří nosí nůž do lesa, přes houbaře, rybáře, až po zahrádkáře, který si jdou na pole ukrojit hlávku zelí.

Hodné zřetele je v příloze "Plenární zasedání A8-0374/2018 ZPRÁVA o závěrech a doporučeních Zvláštního výboru pro terorismus ", stránka 51, bod "194. vybízí členské státy, aby zvážily možnost stanovení zákazu nošení nožů bez pádného důvodu, zakazujícího především nejnebezpečnější nože, jako jsou zombie nože nebo motýlkové nože, a aby tyto opatření prosazovaly i v prostředí internetu;"

www.europarl.europa.eu/doceo/document/A-8-2018-0374_CS.html

I když je to zatím "jen" návrh  resp. jen "vybízení", jak je vidět i z 3000 odpovědí , tak 98% obyčejných lidí se zákazem nesouhlasí nebo je tohoto přímo děsí.

Zdroj: www.denik.cz/evropska-unie/do-lesa-bez-noze-evropska-unie-navrhuje-jejich-zakaz-20190216q.html

Samozřejmě Evropská komise, asi jako "uličník chycený a rukáv", ihned návrh a záměr popírá, bagatelizuje a označuje za fake news, úplně stejně, jako před měsícem u plánovaného zákazu olova, kde EK lživě tvrdila, že se jedná jen o zákaz na mokřadech (ale pak jsme vytáhnuli jejich vlastní dokument, kde již v r. 2015 jasně zadává návrh restrikcí i mimo mokřady).

Tady zase EK tvrdí, že se nic nechystá, resp. jiní ? např. Europoslanec Zdechovský z KDU-ČSL, zase věc bagatelizují  s tím, že by se jednalo jen o zákaz zombie nožů, ale stejně jako u chystaných zákazů olova česky i anglicky číst umíme, a víme co znamená "possible restrictions on the carrying of knives without a valid reason resp. stanovení zákazu nošení nožů bez pádného důvodu". Zde se jasně jedná o jakýkoliv nůž bez přívlastku (tedy např i o kuchyňský nebo zavírací nuž), zombie a motýlkové nože jsou zdůrazněny jen v dovětku (tam by chtěli kompletní zákaz, ne jen zákaz nošení). Návrh totiž zcela jednoznačně směřuje ke třem samostatným oblastem:

-  zákaz nošení nožů ? nehledě na typ ? bez oprávněného důvodu (smíte vlastnit doma ve sbírce, nesmíte nosit u sebe na místech veřejnosti volně přístupných)

- zákaz tzv. ?zvlášť nebezpečných nožů? (nesmíte nosit, nesmíte vlastnit)

- prosazování zákazů online

https://twitter.com/ZEK_Praha/status/1098527899450310656

Vždyť je to jen doporučení a návrh, a nic vám nezakazujeme (dokud vám to nezakážeme :-)

Tomu se dá věřit asi jako Smolíček Jezinkám, když samotný šéf Evropské komise Jean Claude Juncker takto shrnuje hlavní principy a triky bruselské politiky:

? Na něčem se dohodneme, necháme to ležet a čekáme, co se stane. Pokud nikdo nezapříčiní rozruch, protože většina lidí nerozumí tomu, co bylo rozhodnuto, pokračujeme krok za krokem, dokud není cesty zpět ?

(zdroj www.welt.de/wirtschaft/article112948572/Junckers-Tricks-in-den-langen-Bruesseler-Naechten.html  nebowww.welt.de/wirtschaft/article112948572/Junckers-Tricks-in-den-langen-Bruesseler-Naechten.html )

Lidé už prostě nevěří těm zlehčujícím "ujištěním" EK, která dělá inflaci ujištění, a tvrdí to prakticky u každé kontroverzní restrikce, že "se to běžných lidí nedotkne". Lidé nejsou hloupí, a ví že mít u sebe nůž v řadě států EU je plošně zakázáno (a tyto státy pak dále navrhují a podporují celoevropský zákaz). Např. je tím proslulá Francie nebo Velká Británie, tedy země, které se přes veškeré dávné zákazy legálních palných zbraní i nožů, na rozdíl od nás, potácí až páté desítce zemí v bezpečnosti za Sierrou Leone a Ghanou. Lidé si už dávno uvědomují, že tyto zákazy jsou kontraproduktívní, vždy šikanují jen obyčejné slušné uživatele nožů resp. legální držitele zbraní, neb zločinec se zákony neřídí, a terorista si vždycky zbraň či nůž najde, jak vidno u teroristických útoků v Londýně, Paříži, Německu i jinde. Lidé, co nám píší, to vnímají jako velmi trapné, když "výbor pro terorismus" řeší šikanózní návrhy obyčejných lidí, místo aby se zaměřil na opravdové teroristy, na které jsou krátcí. Teroristé se takovýmto opatřením jen smějí, protože pak už mohou páchat, co chtějí, protože holýma rukama je už nikdo nezastaví.

Lidé také znají salámovou metodu hojně používanou v orgánech EU, ví, že vždycky je něco ze začátku jen návrh, a od návrhu je v EU jen krůček ke směrnici nebo nařízení.

Není pak divu, že většina průzkumů mínění tvrdí, že terorismus, migrace a s tím související bezpečnost jsou primárními tématy nadcházejících Eurovoleb

Pro další podrobnosti a vyjádření nás kdykoliv kontaktujte tel. 777 071722

S pozdravem

 

Dr. Bohumil Strtaka

viceprezident

LIGA LIBE, z. s. 

Křižovnická 86/6 ? 110 00 Praha 1 - Staré Město

e-mail straka@ligalibe.cz  www.ligalibe.cz

www.facebook.com/LIGA.LIBE

www.twitter.com/libeliga

www.instagram.com/ligalibe

 

 

 
Datum: 28. 02. 2019 08:03:28 Autor: misustov
Předmět: Nože a EU
Po WWII se muselo zohledňovat, že nacismus páchal zločiny, které evropská kultura za celou svoji historii nepoznala, žádný evropský zákon neměl paragraf ?Usmrcení za poslech zahraničního rozhlasu je zakázáno?, proto nastala fyzická likvidace nacistů,zákon, nezákon a také museli vzniknout tak zvané ?Benešovy dekrety?.V Německu nebylo zakázáno poučování, jak si má člověk složit své věci, nebylo zakázáno přehrávat gramodesky pro uklidnění a také nebylo zakázáno používat přípravek proti štěnicím zyklon B, poválečná německá justice toto zohlednila, kdo to dělal, byl nevinen a 6 000 000 lidí zmizelo, za to mohl Hitler a Himler, ti byli mrtvi a nebylo proto koho potrestat. Německá spolková republika uznala, že se nějakým způsobem vraždila a proto zrušila trest smrti. Pro nás z toho plyne poučení, že EU musí definovat trestní odpovědnost pro své elity.
Datum: 28. 02. 2019 09:52:28 Autor: misustov
Předmět: kolektivní odpovědnost
Europarlament je fascinován útoky nožem muslimy a Afričany a EU proto trestá masově rodilé Evropany. Kolektivní odpovědnost, jak ji praktikuje Evropská unie je mezinárodní zločin. Ti co vraždí nožem dnes, budou vraždit i v budoucnu, jsou totiž nedotknutelní; zakázat jim něco, to je rasizmus. Vraždit se dá i upraveným kusem železa. PÁNOVÉ, V KVĚTNU BUDOU VOLBY, ZOHLEDNĚTE TO A NEVOLTE TY POSLANCE, KTEŘÍ TO SCHVÁLILI.
Datum: 05. 04. 2019 10:29:36 Autor: Nato
Předmět: Preč z Únie
Toto jsem našiel na Českým webe: www.pryczeu-film.cz Naozaj pravdivé, bohužiaľ ....
Přidat komentář

 





Vyhledávání

Foto týdne

Výročí: 18. 4. 1945 Do prostoru Ašského výběžku vstoupili první američtí vojáci – průzkumná hlídka 3. praporu 358. pluku 90. divize americké armády pod vedením generála Pattona.

Výročí: 18. 4. 1945 Do prostoru Ašského výběžku vstoupili první američtí vojáci – průzkumná hlídka 3. praporu 358. pluku 90. divize americké armády pod vedením generála Pattona.


Recenze týdne

Primitivní rebelové

Vydalo nakladatelství Academia 2023.