logo-militaria.jpg, 41 kB
logo-militaria-2.gif, 9 kB

Tématický server
z oboru vojenství

logo-elka-press.gif, 3 kB

59 lží dokumentu Fahrenheit 9/11

Tento text byl již uveřejněn na Neviditelném psu, ale pro jeho závažnost ho zpřístupňuji i čtenářům, kteří NP pravidelně nesledují. -lk-

Pokud víte jen to, co vám tvrdí hlavní média, pak žijete ve světě iluzí. Ale nemůžete osvobodit svou mysl jen tím, že jeden manipulativní klam vytěsníte druhým. Fahrenheit 9/11 je pokroucená, hanebná, paranoidní a opovrženíhodná pohádka. Prohlédni si fakta a udělej si vlastní názor!

Existuje řada dobrých důvodů proč volit či nevolit George W. Bushe. A existuje i řada důvodů proč se patriotičtí Američani rozhodli odmítnout nebo podpořit válku v Iráku. Dobré důvody mají jedno společné, jsou založeny na faktech. V demokracii bychom měli přesvědčovat naše spoluobčany pomocí faktů a logického myšlení. Manipulovat lidi pomocí lží je útokem na demokracii. V čem lhal Michael Moore?

1. Goreovo "vítězné" shromáždění není slavením vítězství na Floridě, protože se konalo ještě předtím, než byly volební místnosti otevřeny.

2. Jako všechny další TV stanice, FOX mylně prohlásil, že Gore zvítězil na Floridě. První stanice, která tuto informaci vzala zpět, byla CBS, ne FOX!

3. Šestiměsíční studie konsorcia hlavních vydavatelů novin prokázala, že Bush by byl vyhrál na Floridě po přepočtu hlasů podle kteréhokoliv pravidla, o které Gore usiloval v jeho soudním případu.

4. Vyšetřování vedené deníkem Palm Beach Post a jinými prokázalo, že rasa nebyl důvod, proč volební úředníci chybně vyřadili některé voliče. Tito voliči totiž byly omylem považováni za těžké zločince.

5. Bush neměl žádné vážné problémy s vládnutím před 11. zářím. Žádný komentátor nenapsal, že vypadá jako neschopný, vyřízený prezident. Kongres schválil jeho návrh zákona #1 (snížení daní) a hodlal schválit i druhý návrh zákona (vzdělání). Scéna na konci filmu, kde Bush praví před bohatým publikem: "Říkám vám: Moje základna." se odehrála v říjnu 2000 na dobročinné akci. Na této akci vystoupili jak Bush tak Gore a oba si dělali legraci sami ze sebe, jak bývá na této akci zvykem.

6. Podle deníku Washington Post strávil George W. Bush během svých prvních osmi měsíců v roli prezidenta před 11. zářím na dovolené 42 procent času. Jak pravil Washington Post, ten čas zahrnoval i víkendy a chvíle strávené na místech jako Camp David, během nichž Bush pracoval a setkal se např. s Tony Blairem.

7. Během scény hraní golfu (asi uprostřed filmu) se Bush právě dozvěděl o teroristickém útoku v Izraeli. Svolal tisk a udělal krátké prohlášení odsuzující protiizraelské teroristy. Nemluvil o útocích na Spojené Státy.

8. Neexistuje žádný důkaz, že Bush dne 6. srpna nečetl denní informační souhrn mj. o Al-Kajdě.

9. Bush nikdy nepoužil slova jako "nejasný, vágní" coby omluvu pro nečtení dané informace.

10. Na této tiskové konferenci nebylo řečeno: "že Usáma Bin Ládin plánoval útok na WTC pomocí unesených letadel". Bylo naopak řečeno, že FBI "nebyla schopna doložit" informace o takové hrozbě.

11. Rodina Saudů opustila USA až poté, co byl obnoven letecký provoz pro veřejnost.

12. Podle Richarda Clarka a Komise pro vyšetřování událostí z 11. září Clarke osobně schválil odlet Saudů z USA, ovšem jeho rozhodnutí neprošlo přes nadřízené činitele.

13. Moore lhal televiznímu reportérovi, když tvrdil, že právě jeho dokument odkryl Clarkovo rozhodnutí před veřejností. Sám Clarke nazval materiál o odjezdu Saudů "Moorovým omylem".

14. Komise pro vyšetřování událostí z 11. září zjistila v kontrastu s tím, co prezentoval film Fahrenheit 9/11, že řada členů rodiny Saudů byla důkladně dotazována předtím, než jim bylo dovoleno opustit USA.

15. James Bath neinvestoval žádné peníze rodiny Bin Ládinů do Bushovy energetické společnosti Arbusto, investoval své vlastní peníze.

16. Jméno Jamese Batha bylo vymazáno ze záznamů Alabamské národní gardy prezentovanými Bílým domem - což vyžaduje federální zákon zakazující zveřejňování osobních údajů souvisejících se zdravím.

17. Velvyslanec Saudské Arábie, princ Bandar má jistě vliv na americkou vládu, což tvrdí i Fahrenheit 9/11, ovšem americká tolerance k tyranii Saudského režimu má letité kořeny a není Bushovým výmyslem.

18. Harken Energy: Bush pouze prodal své akcie poté, co mu firemní právníci řekli, že je vše v pořádku.

19. Důvod, proč Bush "zametl" s obviněním, byla absence důkazů, že se Bush zabýval vnitřním obchodováním.

20. The Carlyle Group není zrovna Bushovým hřištěm, naopak mnoho jeho oponentů včetně George Sorose jsou investory této firmy.

21. Bushova vláda uštědřila firmě Carlyle pořádnou ránu tím, že zrušila kontrakt na rakety Crusader. Je to jedno z mála zrušení dodávek zbraní za dobu Bushovy vlády.

22. Bin Ládinova rodina opustila firmu Carlyle ještě před jejím prodejem na burze. Drtivá většina z celkové sumy 1,4 miliardy dolarů, kterou Saudové investovali do firem spojených s Bushovou rodinou, pocházela z doby před příchodem G. W. Bushe.

23. Craig Unger tvrdí, že Saudové investovali v USA 860 miliard, ale žádný ze zdrojů citovaných v jeho knize nazvané "Bushovi, Saudové" nepotvrdil tak vysokou sumu.

24. Moore tvrdí, že Saudové "vlastní 7 procent Ameriky". Ale ať už věříte či nevěříte té vysněné sumě 860 miliard dolarů, Saudové stojí pouze za 7 procenty z celkových zahraničních investic v USA, které přesahují 10 triliónů dolarů. Pouze v případě, že by celou Ameriku vlastnili cizinci, by měl Moore pravdu.

25. Velvyslanectví Saudské Arábie ve Washingtonu nebylo pod "zvláštní ochranou". Není to jediné velvyslanectví, které je střeženo americkou tajnou službou. Mezinárodní smlouva podepsaná USA požaduje po Spojených Státech ochranu velvyslanectví, která o to požádají.

26. Moorovi náznaky, že Bush vede zahraniční politiku podle instrukcí Saudů, popírá jednak invaze do Afghánistánu, která svrhla Saudskou Arábií velmi podporovaný režim Talibanu, ale i invaze do Iráku, se kterou Saudové nesouhlasili z části proto, že irácká ropa by pak konkurovala té saudské.

27. Bush se jako guvernér Texasu nikdy nesetkal s představiteli Talibanu.

28. Firmou UNOCAL navrhovaný plynovod podporovala již Clintonova vláda. UNOCAL však tuto myšlenku opustil už v roce 1998.

29. Nová afghánská vláda podepsala smlouvu na výstavbu plynovodu, ale jedná se o zcela jiný plynovod, stovky mil vzdálený od původního návrhu UNOCALu.

30. Práce na výstavbě tohoto nového plynovodu nezačaly. Ačkoliv Moore tvrdí, že "firma ENRON měla z plynovodu zaručený zisk", ENRON se nikdy nepodílel na žádném plynovodu.

31. Není pravda, že Bushova vláda "vítala" exponenty Talibanu v březnu 2001. Místo toho je odsoudila za to, že nechtěli USA předat Usámu Bin Ládina.

32. I přes jeho postoj vyjádřený v dokumentu Fahrenheit 9/11, Moore sám v roce 2002 nesouhlasil s válkou v Afghánistánu spíš proto, že Bin Ládin prý "mohl být nevinen".

33. Moore v tvrzení, že útok na Afghánistán byla pouhá lest, jak ochránit rodinu Saudů, opomenul výsledek osvobození Afghánistánu, zničení cvičných táborů Al-Kajdy, svobodné volby, více svobod ženám a návrat 1,5 miliónu uprchlíků.

34. Různé výroky o tom, jak Bushova vláda spolupracuje s Komisí pro vyšetřování událostí 11. září, byly ve filmu seřazeny tak, aby vytvořily klamný dojem. V červenci 2003 si předseda komise Kean stěžoval na nedostatek spolupráce. V únoru 2004 prezident Bush prohlásil, že Bílý dům velmi dobře spolupracuje, Kean souhlasil a chválil Bílý dům za poskytnutí bezpříkladného" přístupu.

35. John Ashcroft ve skutečnosti neprohrál senátní volby s mrtvým chlápkem. Mel Carnahan totiž zemřel při leteckém neštěstí pár týdnů před volbami a guvernér státu Missouri slíbil jmenovat senátorem jeho vdovu Jean Carnahanovou v případě, že by voliči určili Carnahana.

36. FBI nevěděla nic o podezřelých členech Al-Kajdy studujících školu pro piloty.

37. Ministr spravedlnosti Ashcroft nikdy nezkrátil celkové výdaje na protiteroristické programy. Pouze navrhnul jednoletý škrt v jednom programu, který po dobu 2 let předtím neměl žádné finanční nároky.

38. Republikán Porter Goss prohlásil, že má bezplatnou telefonní linku "800", což dokument označil jako lež. Porter Goss ji však opravdu má, začíná však předvolbou "877".

39. Moore v dokumentu prohlásil, že Sadámův Irák nikdy nezabil jediného Američana. Ve skutečnosti Sadám bohatě podporoval palestinské teroristy, kteří zabíjeli lidi v Izraeli, mezi nimi i americké občany. Sadám taktéž kryl teroristu Abú Nidala, vraha Američanů a strůjce prvního teroristického útoku na Světové obchodní centrum v roce 1993.

40. Mimoto Sadám nařídil pokus o atentát na prezidenta Bushe staršího a proti americkým diplomatům na Filipínách.

41. Moore v dokumentu tvrdí, že Irák nikdy nevyhrožoval útokem na USA. Ve skutečnosti v roce 1997 irácký režim veřejně prohlásil, že "americké a britské zájmy, velvyslanectví a vojenské lodě v arabském regionu mohou počítat s útoky komand arabských politických jednotek". Při prvním výročí 11. září Sadámův režim volal po dalších "sebevražedných útocích" na Ameriku.

42. Moore v dokumentu prohlásil, že neexistuje vazba mezi Al-Kajdou a Irákem. Pravdou je, že existují rozsáhlé záznamy spolupráce,ačkoliv, jak "Komise pro 11. září" avizovala, není žádný důkaz, že by se Sadám předem podílel na útocích na USA.

43. Dokument ukázal Condoleezzu Riceovou říkající větu:"určitě tu je souvislost mezi 11. zářím a Irákem", čemuž se publikum vysmálo. Ve skutečnosti řekla toto: "Určitě tu je souvislost mezi 11. zářím a Irákem. Tím nemyslím, že by byl Sadám Husajn a jeho režim nějakým způsobem přímo angažovaný v útocích 11. září. Ale když přemýšlíte o tom, co způsobilo 11. září, je to vzestup ideologií nenávisti, které vedou lidi k tomu namířit letadlo proti mrakodrapům v New Yorku. Je tu jakýsi arciterorista, mezinárodní teroristická síť určená k boji se svobodou. Překroutili islámskou mírumilovnou víru v něco, co vyzývá k násilí. To všechno má souvislost. Irák je přední fronta a pokud změníme podstatu Iráku v klidnou, demokratickou a prosperující zemi v srdci středního východu, změníme tím celý střední východ?"

44. Moore v dokumentu zobrazuje předválečný Irák jako mírumilovné, pohodové místo, kde si děti pouštějí draky a lidé se baví na svatbách. Ve skutečnosti šestina obyvatel Iráku uprchla před Husajnovou tyranií. OSN a Amnesty International odsoudily "systematické, rozšířené a závažné porušovaní lidských práv a mezinárodních konvencí o humánnosti iráckou vládou, která vedou k útisku, diskriminaci a teroru".

45. Jediné irácké oběti, které Moore ukázal, byly civilisté. Počet padlých iráckých vojáků však výrazně převýšil počet civilních obětí.

46. Moore při ukazování budov zasažených bombardováním neprozradil, že mnoho z nich byly vojenské objekty, do nichž neměli civilisté přístup.

47. Vtipná poznámka v dokumentu o maličkých zemích, které vstoupily do koalice pro osvobození Iráku, vůbec nezmiňuje země jako Velká Británie, Itálie, Austrálie a Japonsko. Následující sice není lživé, avšak zlomyslné a účelové: Záběry pohřbu majora Gregory Stonea byly použity bez souhlasu jeho rodiny a přes jejich silný odpor. Major Stone silně věřil ve smysl irácké mise, tak jako jeho rodina. Záběry Petera Damona, příslušníka Národní gardy z Massachusetts, který se léčí ve Vojenské nemocnici Waltera Reeda, jsou také použity bez jeho souhlasu.

48. Navzdory Mooreovým tvrzením, americká média bezhlavě nepodporují válku v Iráku. Například Peter Jennings byl v minulosti silně kritický. Důkaz, ve kterém Moore zobrazuje Jenningse jako nadšeného fanouška války, je klip z reportáže z dubna 2003, z doby kdy se irácká armáda náhle zhroutila, což byla pravda.

49. Scéna z dokumentu, kde si vojáci dělají legraci z muže ležícího na zemi, není mučení válečných zajatců. Jedná se o opilce, který se zapomněl na ulici.

50. Moore tvrdí, že Bush navrhnul zrušení některých nemocnic pro veterány. Bush však též navrhnul otevření jiných nemocnic pro veterány.

51. Jednou prezident Bush odmítnul obnovit zvláštní příplatek 75 dolarů na měsíc pro vojáky pohybující se "bezprostředně v nebezpečné oblasti". Moore tvrdí, že Bush navrhnul zkrátit vojákům v poli mzdu o jednu třetinu, ovšem mzdy vojáků jsou zhruba 27 000 dolarů ročně, včetně nejnižších hodností.

52. I přes všechny Mooreovi řeči o tom, jak Bush krátí výdaje na mzdy, Moore jaksi zatajil fakt, že Bush usiloval a dosáhnul 3,7 procentního nárůstu armádních mezd v roce 2003.

53. Moore v dokumentu říká, že pouze jeden kongresman má dítě v Iráku. Vlastně jsou dva, demokrat Tim Johnson a republikán Duncan Hunter. Krom toho ministr Ashcroft má syna u námořnictva v Perském zálivu.

54. V dokumentu byl záludně vystřižen jistý záběr, takže to vypadá, že republikán Mark Kennedy odmítnul Mooreovu žádost o pomoc při verbování synů kongresmanů. Ve skutečnosti Kennedy řekl, že je to dobrý nápad a nabídnul pomoc.

55. V dokumentu byl dále ukázán republikánský poslanec Michael Castle procházející kolem Moorea, aniž by reagoval na jeho žádost. Michael Castle je ovšem bezdětný.

56. Podle údajů Statistického úřadu je pravděpodobnost, že ve vybrané rodině kongresmana najdu někoho sloužícího v Iráku větší než v rodině běžné populace!

57. Moore nazývá Flint ve státě Michigan svým rodištěm. Ve skutečnosti vyrůstal v Davisonu, v mnohem bohatším předměstí s menším podílem Afroameričanů.

58. Moore v dokumentu předstírá, že podporuje naše vojáky. Ale ve skutečnosti podporuje nepřátele, spolek věrných Sadámovi, členy Al-Kajdy, teroristy řízené Iránem a Sýrií, všechny, které spojuje touha vraždit Iráčany a zlikvidovat jakoukoliv šanci na vytvoření demokracie v Iráku. Tohle řekl Moore 14. dubna 2004: "Iráčané, kteří povstali proti okupaci nejsou žádní "vzbouřenci" nebo "teroristi" nebo "nepřátelé". Oni jsou REVOLUCE, "Minutemen" (pozn.: Minutemen jsou hrdinové z americké války o nezávislost) a bude jich víc a víc a nakonec zvítězí!". Opravdu si myslíte, že někdo, kdo chce, aby byl Irák ovládán opět Islamisty nebo baasistickou tyranií a osvobozuje Iráčany tím, že je zabíjí bombami nastraženými v autech, je něco podobného jako američtí "Minutemen"?

59. Jak informovaly obchodní noviny Screen Daily, spolupracovníci teroristické organizace Hizbaláh podporují distribuci filmu Fahrenheit 9/11 a Mooreova distribuční firma pro střední východ "Front Row" tuto podporu přijala: "Podle podmínek podpory prodeje tohoto filmu Front Row získal podporu od organizací spojených s Hizbaláhem, který se sám ozval z Libanonu, zda by mohli nějak pomoci. Ředitel Front Row Giancarlo Chacra tvrdí, že on a společnost si uvědomují, že to není anti-americký, ale antibushovský film, přesto říká: "Nemůžeme přece jít proti těmto organizacím, protože by pak bojkotovaly náš film v Libanonu a v Sýrii." (Zdroj: článek "Fahrenheit prvním dokumentem promítaným na celém středním východě", Screen Daily.com, 9. červen 2004; článek "Fahrenheit 9/11 shání pomoc Hizbaláhu", Guardian, 17. červen 2004). SLATE.COM ze dne 24.6.2004 pokračoval v příběhu, když napsal: "Gianluca Chacra, ředitel Front Row Entertainment, filmového distributora pro Spojené Arabské Emiráty, potvrdil, že mladí libanonští členové Hizbaláhu se ho ptali, jestli není nějaký způsob, jak podpořit film. Chacru to nevyvedlo z míry, jejich nabídka ho nadchnula: "Mít podporu takové skupiny v Libanonu je docela důležité z marketingových důvodů a není to ani trochu kontroverzní. Myslím, že je to úplně normální."

Myslíte si, že výrazem patriotismu je přijímat pomoc od teroristických organizací, které zabily nebo unesly stovky Američanů, které spolupracují s Al-Kajdou a které napomáhají zabíjet americké vojáky a irácké civilisty? Americký patriotismus může zahrnovat např. korektní argumenty proti americké vojenské politice. Ovšem Mooreův "hateriotism" (nenávist) rozšiřuje lži o amerických vojácích ve prospěch tyranů. Mezi patriotismus patří kritika války nebo určitých agresivních politických názorů. Ale znáte nějakého patriota, který by přijímal pomoc teroristů zabíjejících Američany?

Tento článek pochází z Independence Institute v Coloradu. Autor David Kopel je celoživotní člen Demokratické strany, který za prezidenta v roce 2000 volil Ralpha Nadera. Schvaluje některé, ovšem ne všechny, aspekty "války proti terorismu".

 
Datum: 18. 09. 2006 08:18:18 Autor: JAB
Předmět: Moore
Ještě jeden příklad, pan Moore nastrkuje mikrofon republikánskému senátorovi Mark Kennedymu (žádná spojitost s Kenendyho demokratickým klanem)a prá se ho, zda by podpořil snahu aby více konkresníků poslalo své děti do války se terorem a Kennedy odpovídá, že samozřejmě a sám už má v afganistanu dva synovce,... jenže ta odpověď se už ve filmu neobjeví.
Datum: 19. 09. 2006 23:41:55 Autor: David Goliáš
Předmět: "RE:" odpověd na vaši propagandu Bushe.
Condoleeza Riccová měla pravdu , že Írák je přední fronta a pokud změníme podstatu Íráku v klidnou, demokratickou a prosperující zemi v srdci středního východu, změníme tím celý střední východ a to se povedlo dokonale. Obyčejný Íráčané se bojí vyjít pomalu ven, aby se někdo u nich neodpálil.:) Zapoměli jste tam dopsat, že se blbě staví továrna na výrobu zbraní hromadného ničení, když po první valce v zálivu přilítli Američané a zbombardovali dané území už při pouhém podezření. Hussain se distancoval od útoku z 11.9. a nabídl pomoc při hledání teroristů na svém území. Bál se USA, že ho s tím spojí, napadnou a zničí. USA podporovala také skupiny na svržení Hussaina. Hussaina napadli za vlastnictví zbraní hromadného ničení, ale už žádné se nenašli. Měli to zdůvodnit úplně něčím jiným. USA použilo na Írák chemické zbraně=ochuzený uran(DU). Chemické zbraně jsou zakázané, přesto jsou moderní střely nacpané ochuzeným uranem, který se jako chemická zbraň chová. Oxid uranový je stejně jedovatý jako arzenik. Zajímá to někoho? Střely obsahující uran by tedy měly patřit mezi zakázanou munici, protože jde v podstatě o chemické zbraně s dlouhodobým účinkem na životní prostředí jako celek, nejen na vojáky nepřítele. Použití (i ochuzeného) uranu je ve zbraních a střelivu nepřípustné podle článku 35 a 55 prvního dodatkového protokolu Ženevských dohod z roku 1949 s ohledem na to , že jsou známy jeho toxické účinky. Dokud o této klasifikaci bude rozhodovat komise OSN, jejímž předsedou je Američan, patrně se ničeho zásadního nedočkáme. (další články k tématu www.cadu.org.uk, www.ccnr.org/bertell-book., www.aracnet.com/~pdxavets/osborn.htm) Bush by měl odstoupit pro neschopnost za 5 let pochytat a zavřít vůdce Al-Kaidy! Akorát honí státy, co mají ropu a Severní Koreu nechá na pokoji. V Severní Korei by našel Bush všechno, co hledal v Íráku. Proč už nezaútočil?
Datum: 20. 09. 2006 13:10:03 Autor: JAB
Předmět: Hlupák
Ano, Bushe vykopat a Paroubka na jeho místo.
Datum: 21. 09. 2006 09:57:31 Autor: Leonid Křížek
Předmět: My o voze, David s Goliášem o koze
Pane D. G., ten článek je o něčem jiném. Jste se svými "argumenty" tak říkajíc mimo téma.
Datum: 17. 10. 2006 11:33:04 Autor: Helmut
Předmět: Ochuzený uran
Jsou věci kterým nerozumím, předpokládám že p. Janouch je seriozní odborník na jádro... http://aktualne.centrum.cz/zahranici/asie-a-pacifik/clanek.phtml?id=256380&online Zde píše i o ochuzeném uranu... Takže si udělejte obrázek sami... mě se zdá že to je další kvazilevičácká kampaň... už ty loga a bláboly na výše uvedených stránkách nepůsobí věrohodně... Takže nezbude než navštívit pár profesorů na jádru zjistit si realie...
Datum: 17. 10. 2006 13:16:39 Autor: Helmut
Předmět: Zajímavá seriozně vypadající studie.
http://toxicology.emtrading.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=28
Datum: 26. 12. 2006 15:12:31 Autor: Alexxx
Předmět: lži...
Místy Moore opravdu pravdu nemá. Ale určitě tím nenadělá tolik škody jako Bush a druhý útok na Irák. Amerika jako světový četník budí hrůzu, ale je snažší válčit jinde než řešit vlastní problémy. Bohužel často platí že čas vyvíjí protitlak, a setí větru bouři. Mrtvých civilistů je příliš- a kdo z vás by vydýchal pobití vlastní rodiny??
Datum: 18. 01. 2008 14:03:24 Autor: Dan
Předmět: samé kecy
Minimálně polovina bodů jsou jen čirá demagogie.
Datum: 26. 03. 2009 08:35:14 Autor: pido
Předmět: ...
FUCK OFF USA
Datum: 26. 03. 2009 11:33:20 Autor: Daniel
Předmět: To "pido"
Piňdo, máš tam chybu ve slovosledu, takže tvoje výzva postrádá smysl. Přestaň psát sprosté hlášky na internet a doplň si vzdělání!
Přidat komentář

 





Vyhledávání

Foto týdne

Hliněné granáty s roznětkou. Z výstavy Baroko v Národním muzeu.

Hliněné granáty s roznětkou. Z výstavy Baroko v Národním muzeu.


Recenze týdne

Primitivní rebelové

Vydalo nakladatelství Academia 2023.